Het blijven hangen in een ik-wij polarisatie leidt naar een beeld van een minder mens. Dit is een dehumaniseren van een groep mensen (met een andere mening) en kan uiteindelijk naar uitsluiting met geweld leiden. Door uit de ik-wij polariteit te stappen en te gaan creeren ontstaat er een nieuwe wereld.

Dat wat ik creer kom ik brengen

Ik wil leven in een kleine community waar we leven in eenvoud, natuur en eerlijkheid. Misbruik van middelen, sex en macht kunnen openlijk besproken worden en er is een voortdurend streven naar puurheid. We gaan met zorg om met water, voeding, het land en elkaar. Mensen kunnen hun eigen proces dragen en hebben zin in het vieren van het leven met elkaar en anderen. De community staat in het teken van heling en is open voor iedereen die daar naar verlangt. Er is een vaste kern die de community draagt en er komen tijdelijk gasten om op te laden. Het lichaam is een zelfhelend wonder.

In de nieuwe wereld is er geen angst voor de dood en geen angst voor elkaar. We delen elkaars verhalen en kwetsbaarheden. We gaan langdurige zorgzame relaties met elkaar aan.

Om deze visie waar te maken dien ik mijn huidige leven in de stad op te geven en drastische keuzes te maken. Mijn afhankelijkheid aan mijn baan en bepaalde relaties dien ik te veranderen. Voor mij geldt dat ik door alle trauma’s en gehechtheden heen adem en mijn ware vrijheid steeds weer ontdek en in actie breng.

De uitdaging om nieuwe keuzes te maken staat voor veel mensen voor de deur. Wat wil jij neerzetten in de wereld? Ben je ergens tegen? mooi, wat is je verlangen en hoe zet je dat om in actie?

Stel hier je vraag