Meditatie is wennen aan jezelf. Over het algemeen focus je op de verkeerde dingen. Je persoonlijke leven is onbetekenend. In het licht van ´wat je bent´ zijn al je yoga en tai chi oefeningen, je gezonde eten, je liefde voor je kinderen, je brilliante prestaties op je werk en je oneindige mentale intelligentie een onbetekenend bijeffect.

Hou je niet bezig met het mooimaken van je lichaam en het verlengen van je leven.  Het streven naar genot en het vermijden van pijn. Dat is de verkeerde focus wanneer je jezelf wilt realiseren.

Ontspan je persoonlijke denken en voelen tot de aanwezigheid in dit moment (ik ben) en wordt je gewaar van ´wat je werkelijk bent´. Dan zie je hoe onbetekenend het persoonlijke leven is en dat je focus op de verkeerde plek is gericht.

Er is geen groter geluk dan de realisatie van jezelf. Zelfrealisatie is elke seconde. Elke seconde je focus corrigeren door te ontspannen. Weg van het persoonlijke. Je persoonlijke leven gaat volledig vanzelf, je hoeft je er niet mee te bemoeien.

Stel hier je vraag