Ontwaken begint voor mij bij mijzelf ervaren als essentie. Dat zijn non duale substanties zoals liefde, ruimte, aanwezigheid, leegte, vreugde, kracht, etc. In deze ervaring is er de kennendheid van jezelf als bewustzijn. Dit is iets subtieler dan de essenties. In het verblijven als bewustzijn ontstaat er vroeg of laat het inzicht dat jij het Absolute bent van waaruit bewustzijn, essentie en het persoonlijke leven steeds weer vorm krijgt.

Groei heeft te maken met alles wat er gebeurt in de identificatie met het lichaam, denken en voelen (de persoon). De persoon is altijd in proces met zichzelf en de omgeving. Bij mij bestaat de focus op groei voornamelijk in het oefenen om te leven vanuit de essenties, het volgen van je hoogste impuls/waarheid en het ontwikkelen van langdurige zorgzame relaties. Dit is in mijn ervaring de basis van ieders leven. Door dit met bewustzijn te onderzoeken ontstaat er fundamenteel welzijn. Je hebt als persoon invloed op je gevoel van geluk. 

Ontwaken en groei gebeuren elke seconde

Ik heb naar mijn mening de kern uit religies en methoden gehaald en vertaald naar een praktische werkwijze die zichzelf oneindig verdiept. Ik vind het zelf geniaal, maar ja… De technieken kun je in drie maanden leren en daarna heb je iets in handen waarmee je zelf verder stuntelen. Uiteindelijk is er niemand die je kan vertellen hoe het leven is begonnen en waar het heen gaat. Leven in het voortdurende mysterie is het hoogst haalbare. Het is uiteindelijk allemaal niet zo serieus. Hoewel ik het fijn vind als mensen serieus onderzoeken wat deze teaching inhoud, gaat het ook om genieten, plezier maken, samen uithangen en je eigen leiderschap/vaardigheden inbrengen.

Het beginpunt is jouw intentie. Wat wil jij in dit leven? Een intentie komt voort uit jouw innerlijke wereld en wordt ingefluisterd door je innerlijke leraar. Je kunt mijn teaching gebruiken om deze innerlijke leraar aan te scherpen en uiteindelijk weer alleen verder te gaan. Door een intentie te zetten verloopt je ontwaking en groei proces bewust en gefocust. Neem eens drie maanden de tijd om je leven te doorgonden. Je zult er geen spijt van hebben.

 

Stel hier je vraag