Er is de wakende staat, de droom staat en de diepe slaap staat. Jij bent de vierde

During the partition between India and Pakistan, millions of people were being killed. People that had lived together were killing each other. Papajis parents who were Hindus were living in what was to become Pakistan and their lives were in danger. Ramana asked Papaji about his parents and Papaji replied, they are my dream parents, this is my family now. Ramana responded, then in the dream take care of your dream parents. Papaji acted and got them out on one of the last trains out of Pakistan.

Vanuit de realisatie dat ik het Absolute ben is het dagelijkse leven een droom. Het is als een film die wordt afgespeeld met Ferry als een karakter. Er is een subtiele afstand tussen mij, het Absolute, en het leven van Ferry. Het is er tegelijkertijd.

Vanuit de identificatie met de persoon Ferry is het leven echt en de realisatie van mijzelf als het Absolute meer op de achtergrond.

Mijn leven speelt zich af tussen deze twee polen

Nog een paar van dit soort verwijzingen;
Nisargadatta zegt ergens, je hebt dit lichaam tijdelijk gekregen, waarom zou je er geen gebruik van maken.

Alexander Smit zegt ergens zoiets als, het leven met het lichaam is beperkt waarom kun je dat niet includeren.

Nadruk op het Absolute.
Het leven met het lichaam kent iedereen wel. Genot nastreven, pijn vermijden, de behoefte aan langdurige zorgzame relaties, gezondheid en zingeving. Wat minder bekend is, is de realisatie van jezelf als het Absolute. Vandaar dat ik daar aandacht aan besteed. Het hoort er ook bij.

De realisatie van mijzelf als het Absolute is het ultieme geluk. Het is voorbij kennis en gevoel. Het is zelfs voorbij bewustzijn. Wanneer de aandacht rust als het Absolute is er volledige stilte en begint het lichaam te genieten om niets. Hoewel het lichaam niets anders wil dan deze extase heeft het Absolute geen enkele voorkeur. Het is voor het denken – wat het lichaam helpt om te overleven – niet te begrijpen waarom dat lichamelijke leven van pijn en genot terug blijft komen in de ervaring. Dat is.

Een gesprekje vanuit satsang wat me bijblijft;
Ik: de realisatie van het Absolute gebeurt elke seconde, er is geen staat van zijn
Bezoeker: maar er is geen tijd
Ik: dat klopt en toch was je vanavond op tijd bij satsang

Aandacht voor leven met het lichaam.
Soms lijkt het alsof we de handleiding voor een leven in balans met elkaar en de natuur in deze mentale periode van de mensheid kwijt zijn geraakt. In Fundamenteel Welzijn probeer ik deze richtlijnen opnieuw vorm te geven met moderne werkwijzes. Je bent welkom om het geheel aan te vullen. Het is een samen doordringen in liefde.

Stel hier je vraag