Ik ben GOD, er is alleen GOD

Door de aandacht te brengen bij IK BEN en alle gedachtes steeds weer los te laten ervaar je direct dat je GOD bent.

Naast de ultieme directe ervaring zijn er verschillende afgeleide dualistische versies. Een dualistische versie is bijvoorbeeld dat je jezelf ervaart als een persoon die bewogen wordt door een goddelijke kracht. Een andere versie is dat je ervaart dat alles zich vanzelf in perfectie ontvouwt. Er is ook een versie waarbij jij de bron bent van de ervaring en daarmee de wereld. Weer een andere versie is dat alles uit dezelfde substantie bestaat. Dit kan als liefde, aanwezigheid, bewustzijn of als leegte ervaren worden.

Ieder lichaam en geest mechanisme heeft zo zijn eigen toegankelijke ervaringsstructuur. Waar het om gaat is dat je een ervaring van goddelijkheid kan ervaren, omdat je het bent. Hoe ziet je leven er uit wanneer je leeft als GOD? Heb je dan geen problemen meer, geen gevoel van afgescheidenheid of hoef je niet meer te werken?

In de flow van de goddelijke ervaring, voorbij de woorden, ontstaan er andere gedachtes en innerlijke gesprekken. Elk drama krijgt een diepere betekenis. Er is geen vechten tegen wat er is. De ervaring is dat alles is zoals het is en dat jij tegelijk datgene bent wat ervaart. Door niets te doen en niemand te zijn wordt alles moeiteloos. Er is geen hechting aan een ideaalbeeld en er is geen overtuiging die vast gehouden wordt. Alles is momenteel. Een vervliegende ervaring. Vanuit dit perspectief worden alle vaste structuren van de persoon onder druk gezet. Een relatie heeft geen vaste vorm meer, de persoonlijkheid heeft geen vaste vorm meer, GOD heeft geen vaste vorm meer, alles is vrij.

De beweging van leven als GOD is steeds weer naar een autonoom persoon die volledig in relatie is met anderen en het universum. Alle persoonlijke beweging komt moeiteloos voort uit de verwerkelijking van deze relatie. Jij bent een individuele uiting van GOD. ik (de persoon) is IK (GOD). Dit is een eenvoudige alledaagse ervaring. Het gaat niet om de inhoud. Het gaat om een innerlijke gevoelshouding. Door te voelen kom je in de diepere inzichten van wat je bent. Dit is de reden waarom ik werk met de felt sense, het is de deur naar GOD.

Wanneer iedereen zich bewust is van zijn of haar goddelijkheid en de doorzichtigheid van alle concepten ontstaat er een andere manier van leven. Alles wat je denkt, voelt en doet in het moment is vrij. In deze vrijheid relaties aangaan is een voortdurend veranderen van vorm en perspectief. De onderliggende realisatie van het goddelijke blijft stil en onveranderlijk.

Het leven is echt!

 

Stel hier je vraag