Het leiderschap van de toekomst kan niet zonder zelfrealisatie. Het kennen van je ‘Zelf’ doordringt het egocentrische denken en dat is de enige manier om tot een vorm van leiderschap te komen die het geheel dient. Het kennen van je ‘zelf’  geeft ook innerlijke leiding en kracht die niet uit objecten buiten je te vinden is. Echte leiders putten uit deze innerlijke onvoorwaardelijke kracht. Er ontstaat ruimte om feitelijk te denken en er is een intentie iedereen gelukkig te maken. Het leven in overgave en zelfherinnering brengt devotie en dienstbaarheid naar de voorgrond.

De kern van deze manier van leiderschap is het overtuigen van anderen met feitelijke informatie en een heldere intentie.

Jij bent ook een leider. Jij bent de maatschappij. Ieder mens is een leider op zijn of haar gebied. Als je niet de verantwoordelijkheid voor de wereld neemt, doe het dan voor je land, wanneer je geen verantwoordelijkheid neemt voor je land doe het dan voor je stad, je gezin, je partner of voor jezelf. Doe wat je kan!

 

 

 

Stel hier je vraag