Geluk en vertrouwen komen voort uit een ontspannen voelen in je lichaam

Moeheid, angst, twijfels, uitzichtloosheid, lichamelijke ongemakken en overprikkeling. Iedereen heeft wel een periode in zijn of haar leven waarin dit zich afspeelt.

De meeste problemen ontstaan door een gesloten denkkader. Het denken draait rondjes en er komen geen nieuwe inzichten of doorbraken. Door het lichaam erbij te betrekken ontstaat er altijd een doorbraak. Focussen naar Essentie heeft het lichaam als uitgangspunt. In de training Focussen naar Essentie leer je om subtiele ervaringen van lijden te transformeren in ervaringen van geluk en innerlijke harmonie.

Het lichaam heeft een enorme intelligentie.

Een andere beoefening die ik Authenticiteitcirkel noem neemt contact als middel naar innerlijke harmonie. Heb je behoefte aan wezenlijk contact met anderen dan is dit een vorm die waarschijnlijk bij je past. In deze bijeenkomsten leer je met behulp van vijf pijlers hoe je op een zachte en open manier contact maakt. Iedereen heeft behoefte aan langdurige zorgzame relaties in het moment. Herken je dat wanneer je in pijn bent het helpt als iemand naar je luistert? Dat zijn eenvoudige dingen die heel belangrijk zijn.

Zachtheid en een open houding zijn de basis van groei en inzicht

Hieronder een video (9 minuten) waarin ik het Focussen naar Essentie uitleg. Je leert deze vaardigheid in zes dagdelen in een groep met maximaal tien gelijkgestemden. Je oefent met elkaar waardoor er diepgaande contacten kunnen ontstaan.

De 10 stappen heb ik voor je uitgeschreven.

Stel hier je vraag