De laatste weken ben ik bezig met het onderzoeken hoe de wet van aantrekking werkt. Ik was er nooit in geïnteresseerd, sterker nog eerder wat weerstand bij. En nu wel. Achteraf gezien komt het denk ik door mijn taalgebruik en concepten vanuit de non dualiteit. Daar heb ik mezelf opgevoed in er is geen keuze en alles laten zijn zoals het is. Deze concepten kloppen vanuit een bepaald perspectief. Elk concept werkt uiteindelijk beperkend in het geheel.

Het openen van het hart brengt je in het veld van mogelijkheden

Na het luisteren van een paar mensen die hier mee bezig zijn blijf ik hangen bij Joe Dispenza. Hij past de wet van aantrekking in eerste instantie toe op heling van ziekte, maar ook de andere gebieden zoals zingeving en transformatie komen aan bod. De manier die hij heeft ontwikkeld komt voort uit mentale (wetenschappelijke) conditionering en meting van resultaten met verschillende soorten meditaties. Alle onderdelen apart zijn niet nieuw, maar hoe hij de dingen integreert wel. Hij werkt met groepsenergie, rustgevend geluidfrequensties, non duale instructies, visualisatie en mentale repetitie in (iets wat stopsporters vaak doen). Er is van alles te vinden over zijn werk, maar wat ik een leuk begin vind zijn de honderden stories of transformation. Ik deel er hier een aantal en als je naar youtube gaat krijg je vanzelf suggesties. 

Een heldere intentie (gedachte/visualisatie) in combinatie met een verhoogde emotie (leegte, oneindigheid, ruimte, het onbekende, dankbaarheid, etc.) geeft je controle over je innerlijke staat van zijn en daarmee je eigen leraarschap en helerschap.

Wanneer je zijn verhaal conceptueel begrijpt ontstaat er vanzelf overgave en vertrouwen in het doen. De theorie is zoiets als; je hebt 70.000 gedachtes per dag en die zijn voornamelijk een herhaling. Na 35 jaar deze soortgelijke gedachtes te denken doe en voel je in een bepaalde structuur. Noem het de persoonlijkheid. Daarnaast zijn deze gedachtes vooral gericht op de dingen die niet goed gaan of goed voelen, zodat ze opgelost kunnen worden. Dit is de analytische mind. Dat heeft een biologische oorzaak. Het lichaam weet niet beter. Wanneer je de analytische mind stil legt wordt het mogelijk om het lichaam met nieuwe gedachtes en nieuwe emoties te herprogrammeren. Dat zit meer in de richting van verbeelden, fantaseren en dromen. De pijnappelklier meditatie speelt een belangrijke rol (zie uitleg in youtube filmpjes beneden). Deze ademmeditatie lijkt overigens op de ademhaling die Wim Hof gebruikt ter voorbereiding op het koude water. 

Het gaat zover dat je met gedachtes en meditatie je lichaam helende stoffen kan laten aanmaken, genen kunt beinvloeden (epigenese) en nieuwe hersenpaden kunt aanmaken (neuroplasticiteit). Het wonderbaarlijke is dat het ook het materiele leven om je heen lijkt te beinvloeden. Het lichaam en geest mechanisme wordt meer en meer een instrument van het goddelijke. Als community wil je er alleen nog maar voor de ander zijn. Materie is steeds minder belangrijk. Zijn doelgroep neemt de laatste jaren exponentieel toe (zalen met tweeduizend mensen), omdat er steeds meer bewijzen zijn dat zijn formule werkt. Er worden allerlei biofeedback en medische apparaten gebruikt om resultaten te meten en de hart en hersen coherentie op gang te brengen. Het is vooral een ervaringsleren en veel doen.

Joe Dispenza kreeg in de 1986 een ongeluk in het verkeer waardoor zijn rug zo beschadigd was dat hij volgens de doctoren nooit meer zou kunnen lopen. Hij wilde dit niet aannemen en ging met visualisaties en de intelligentie van het universum aan de slag. Op een gegeven moment sloot hij een deal met deze intelligentie; als ik beter word dan ga ik mijn leven in dienst stellen van het onderzoeken van de verbinding tussen geest en lichaam.

De intentie (electriciteit) stuur je de ruimte in en met de verhoogde emotie (magnetisch veld) trek je de intentionele toekomst aan

Ik herken delen van mijn werk in zijn werk. Bij de compassievolle inquiry volg je vijftien minuten met een vriendelijke houding een lichamelijke sensatie en door wat vastgestelde vragen te stellen kom je vanzelf voorbij de analytische geest in een verhoogde emotie en hart/hersen coherentie. Een plek zonder tijd, ruimte en denken. In de authenticiteitcirkel ontstaat er door het meditatieve samenzijn vanzelf een groepshelende energie.

Wanneer je zijn teaching plaatst in het aqal van Ken Wilber benaderd hij verlichting voornamelijk vanuit het ik-buiten kwadrant. Dit is het gebruiken van wetenschappelijke kennis over moleculen, cellen, organen, etc.

Wat ik door het werk van Joe Dispenza kan toevoegen is de intentie van een toekomstig-nu-visie actief kan oefenen. De vrije wil. Ik ben creator is een actieve vorm van meditatie waarmee ik mijn innerlijke staat en uiterlijke staat kan beinvloeden. 

Stel hier je vraag