fbpx

Ik sluit mijn ogen en ik ervaar leegte, ik open mijn ogen en vraag me af wat ik voor jou doen?

Ik besef me dat ik licht ben, ik ben niets. Wat overblijft is dienstbaarheid en overgave, omdat ik alles ben.

Dit zijn geen abstracte uitspraken. Ik werk met dak en thuisloze mensen zolang als ik me kan herinneren. In mijn jeugd woonde ik bij mijn oma en vingen we mensen op. Door het jaar heen mensen die uit huis werden geplaatst, in de zomer kinderen uit Amsterdam die nooit op vakantie gingen. Ik woonde in Heelsum in de bossen. In Amsterdam werk ik al meer dan twintig jaar met mensen die geen thuis hebben. Naast mijn werk geef ik cursussen die wijzen naar wat je bent. Het licht wat overal in en door schijnt. Ik heb niet altijd zin en het voed me. Ik ga door zolang er mensen komen. En de stroom lijkt eindeloos.

Ik zoek god en ik kom uit bij mezelf, ik zoek mezelf en ik kom uit bij god

Ik ben geen heilige, het is een manier van ervaren. Ook jij hebt een leven in dienstbaarheid en overgave. Kijk er eens met deze blik naar. Dat alles wat je doet niet voor jezelf is, maar voor het geheel. Dat is onthecht werken. Wanneer je dat niet direct ervaart, doe dan een tijdje alsof; make it untill you make it. Maak van je leven een spirituele beoefening.

Onthecht werken is anders dan ongeïnteresseerd werken

Share This
Stel hier je vraag