Bevrijding is niet logisch

De reis verloopt van de geboorte, via de uitdagingen in het dagelijkse leven naar vrijheid, kracht en sterven. Wat ik zie is dat mensen voorbeelden nodig hebben zoals Jezus, Mohamed, Boeddha, Jahweh, etc. Allen kwamen op het punt van de dood die staat voor het opgeven van alle wereldse ideeën en de herrijzenis die staat voor het leven met werkelijk inzicht.

Deze voorbeelden zijn praktijk voor iedereen. Alle logische ideeën dienen te verdwijnen om ruimte te maken voor bevrijding. Er is hiervoor nauwelijks overtuigend gedachten goed die aansluit bij onze moderne geest. Wie zijn onze voorbeelden en helden? Waar geloven we in? In onze cultuur bestaan er geen overgangsrituelen waarin de dood van alle ideeën wordt gestimuleerd. Je moet juist een mening hebben over van alles en nog wat. Een logisch leven leidt naar een patho-logisch leven.

Duik diep in je lichaam en geest en vindt de leegte, de ruimte, de conceptloze aanwezigheid, de liefde zonder oorzaak. Zonder begin en einde. Jij bent de held en het voorbeeld voor je kinderen, je vrienden, de maatschappij. Jij bent de verlosser en de verlossing. Het hoeft allemaal niet groots. Kies elke dag de richting om iets te verbeteren. Stap voor stap. Zo maken we met zijn allen een nieuw verhaal.

Stel hier je vraag