De logica; lijden komt voort uit verlangen en geluk is het onthecht zijn van verlangen. Niet het stoppen met verlangen, maar het onthecht zijn van verlangen. Geluk is niet plezier, genot en spanning. Geluk is onthechting. Wil je deze boodschap en de consequenties er van ontvangen?

Er niemand en geen enkele situatie die de oorzaak is van jouw lijden. Zelfs jij bent niet de oorzaak. De oorzaak van lijden is de programmering van het denken. Dit er laten zijn, het doorzien en het onderzoeken leidt naar vrijheid. Dit is het spirituele ‘doodgaan’, de onthechting van al je concepten over hoe het leven en jij zou moeten zijn..

De oefening; steeds wanneer er een upset of lijden is, het er laten zijn en er naar kijken. Er is een upset, een beschuldigen van de ander, het gevoel van gelijk hebben en dat die ander moet veranderen. Dat wordt meestal gevolgd door gevoelens van schuld en schaamte, omdat je de ander pijn doet. Een andere versie is dat je jezelf verkeerd vind en jij moet veranderen. Vrijheid ontstaat in de houding van observeren, het riedeltje laten opkomen en verdwijnen.

De paradox; door alles te laten zijn en niets te veranderen, verandert je perspectief naar geluk.

De transformatie; door te observeren kan er op een gegeven moment de realisatie ontstaan dat jij god of liefde bent.

Stel hier je vraag