fbpx

Een man met een visie!

Jeremy Rifkin (Denver, 26 januari 1945) is een Amerikaanse econoom, sociaal theoreticus, politiek adviseur en activist. Hij heeft meer dan 20 boeken geschreven over de impact van wetenschappelijke en technologische vernieuwingen op de economie, het milieu en de factor arbeid. Hij is de bedenker van de term Derde Industriële Revolutie, waarmee hij bedoelt dat het kapitalistische systeem op zijn einde loopt en een nieuwe tijd aanbreekt. Hij is ervan overtuigd dat bijna alle producten binnenkort voor bijna nul kosten te produceren zijn door nieuwe technologie, met grote gevolgen voor de economie. Daarnaast zal iedereen energie met elkaar gaan delen via een energie-internet zoals we dit nu al met informatie doen. De Duitse en de Chinese overheid maken van zijn adviezen gebruik en ook de regio Rotterdam gaat zijn diensten inhuren.

De visie van deze man is completer dan die in The Venus project wordt beschreven. Ze vullen elkaar aan in het gebruik van zon, wind en aarde energie. Een groot verschil is dat bij The Venus project de conclusie is om de biosfeer te reguleren door met een gecentraliseerde computer te werken en bij de Derde Industriële Revolutie juist met een gedecentraliseerd informatie netwerk wat ontstaat in het samen werken van alle mensen in de wereld.

Ongelofelijk hoe Jeremy Rifkin allerlei informatie en ontwikkelingen aan elkaar koppelt en een duidelijk verhaal heeft voor de mensheid en daarmee de aarde.

Share This
Stel hier je vraag