Ik ben Niets, dat is wijsheid,

Ik ben Alles, dat is liefde,

Ik ben Creator, dat is wil.

Manifestatie.

Vanuit de realisatie van mijzelf als essentie of het Absolute is er niets te doen en tegelijk zijn er oneindige mogelijkheden om te creeren. Ik ervaar mijzelf als de oceaan en de golf. Ik laat mijzelf  meevoeren door de oceaan en ik kan zelf een actieve creatie toevoegen. Ik ben het locatiepunt (lichaam, denken en voelen) waarin IK als het goddelijke doorheen ervaar. Er is een persoonlijke essentie zonder de identificatie als een afgescheiden persoon. Ik noem het de Persoon van Zijn.

In dit wakker worden van mijzelf als creator begin ik meer en meer gebruik te maken van de wet van aantrekking. Na een tijdje deze wet op mijn persoonlijke situatie toe te passen kom ik tot de conclusie mijn interesse vooral ligt bij een maatschappelijke vernieuwing of verandering. Zeker in deze tijd waarin duidelijk wordt dat  1% van de mensen de macht uitoefenen op de rest wordt er van de andere 99% iets anders gevraagd. Het samen creeren van een nieuwe maatschappij is hierbij een stuk gereedschap. Een belangrijk onderdeel is dromen. Zo ontstond het idee van droomcirkels waarin we in groepjes van acht personen onszelf uitspreken over onze ideale maatschappij. Welk verlangen of visioen leeft er in jou?

Gisteren hadden we de eerste cirkel. Het was verrassend hoe onze verlangens en visioenen met elkaar overeenkwamen en we elkaar aanvulden. In het rondgaan van de talking stick ontsonden er allerlei impulsen tot actie en samen optrekken.

Zo deelde iemand dat hij naar een stuk land van 16.000 m2  in Portugal gaat kijken voor 23.000 euro waarop gebouwd mag worden. Dit is voor veel mensen haalbaar. Een droom kan dan ineens werkelijkheid worden. Het uitspreken en delen van je visie heeft een enorme organiserende kracht en aantrekking.

Een stuk land kopen in het buitenland of Nederland is niet genoeg. Er is ook een visie nodig over hoe je dat gaat inrichten. Wat ik steeds meer om mij heen hoor is de behoefte aan community leven, alsof het een onderdeel van de cultuur aan het worden is. Het heeft elementen in zich van locale productie en consumptie en een wegbewegen van het massale. Het gebruiken van elkaars krachten en minder uren werken. Leven in eenvoud en verbinding. 

Jouw paradijs op aarde creeren is mogelijk, begin te dromen en kom in actie

Vorm.

1.Inleiding 10 minuten.
De vorm is dat diegene die de talking stick in handen heeft (vanuit zijn of haar hart) spreekt en de anderen luisteren. Je spreekt pas een tweede keer, wanneer iedereen in de eerste ronde heeft gesproken. De droomcirkel wil iedereen horen. Na deze eerste ronde is de input popcorn style. Wanneer jij de impuls voelt en de talking stick is beschikbaar kun je spreken. Wat goed werkt is wanneer je de stick oppakt even 10 seconde stil bent, zodat je verhaal uit een diepere plek komt dan alleen het denken. De droomcirkel is een verdere integratie van inquiry en de authenticiteitcirkel.

2.Dromen met een gemeenschappelijke vraag 45 – 60 minuten.
Het lijkt op een soort brainstorm sessie. Er wordt niet bekritiseerd of gecoached. De groep bouwt op wat er gezegd wordt. Je kunt met geheel eigen perspectieven komen. Volg hierin je hoogste impuls en vertrouw op je ervaring in het moment.  Alle pijlers van de authenticiteitcirkel en de inwuiry kun je hier toepassen.

3.Waardevolle afspraak maken.
Na de vorige fase is er van alles gebeurt. Er is menselijkheid, verbinding en visie ervaren. Wat is de volgende stap? Het is goed om een actie of plan te formuleren waarin de droom tot uitvoer kan worden gebracht. Het in de actie gaan (vanuit verstilling, flow en vertrouwen) draagt bij aan de aantrekking en manifestatie van de droom. Op deze manier pak je als groep de kracht van je eigen creatie en ben je niet afhankelijk van iets buiten je zoals een overheid, directie of andere autoriteit.

Stel hier je vraag