fbpx

familie2Sommige dingen kun je niet alleen doen. Het oplossen van schaamte (angst) of een patroon van isoleren kun je alleen ontspannen in contact met een ander.

Een intieme relatie is een enorme kans om jezelf te openen voor het leven. De opdracht is om alles in communicatie te brengen en te komen tot een kwetsbare autonomie in contact met de ander. Daar zijn wel twee mensen voor nodig die bereidt zijn naar elkaar te luisteren.

Hoe zou het voor jou zijn om al je geheimen en verlangens met een ander te kunnen delen?

Wanneer jij er helemaal kan zijn in contact met de ander vindt er een diepe lichamelijke ontspanning plaats. De geborgenheid die hierbij ontstaat is een hulpmiddel om tot de ervaring van conceptloze aanwezigheid (ik ben) te komen.

Hoe meer deze ervaring van aanwezigheid op zichzelf komt te staan, hoe meer jij jezelf kunt openen. Het gestolde patroon van afgescheidenheid en isolatie is onbewust en subtiel. De enige manier om volledig bewust te worden van je afgeslotenheid en dit op te lossen is steeds verder in contact te gaan met de ander. Wanneer de afgescheidenheid in je relatie oplost heeft direct gevolg voor je beleving van de persoon, de wereld en bewustzijn. Alles ontspant en dat is de ideale situatie voor Zelfrealisatie.

Om je te openen in een relatie is het nodig om regelmatig en zorgvuldig je gedachtes en gevoelens te delen. Het maakt niet uit of dit je moeder, je kind, je liefdespartner of je guru is.

Er is een heldere techniek; couples dialogue van Harville Hendrix (leerlingen van hem Hedy en Yumi noemen het ´crossing the bridge´). Het vergt enige oefening en misschien begeleiding, maar het is de moeite waard om het te beoefenen. Het staat ergens beschreven op deze website onder het kopje ´relaties´.

 

 

Share This
Stel hier je vraag