Internet en geld verdienen.

Internet is een manier om mensen te verbinden. Door de inmenging van verdienmodellen draait internet echter steeds meer om  geld en aandacht trekken. Internet contact wordt  gestuurd door programma’s (logaritmes) die geld verdienen optimaliseren. De vraag is steeds meer wat is nu echt nieuws en wat is nu echt waardevol? De logaritmes en strategieën zijn gebouwd op hoe je het zenuwstelsel kunt activeren om aandacht te krijgen en geld kunt verdienen.

De intentie en mind set waarmee je het internet gebruikt bepaalt de kwaliteit van dit medium. Hoe wil jij het internet gebruiken?

Een fenomeen in de maatschappij en het internet is de steeds groter wordende identiteitspolitiek. Een stellige mening verkondigen en alles wat dat tegenspreekt blokkeren of ermee in strijd gaan (culture war). Het is een internet van oorlog geworden die lichamelijke stress bevordert en iets verslavends kan hebben (drama en sensatie). Koppel dat aan de verdienmodellen en er is een totaal chaotische werkelijkheid waarin een crisis in informatievoorziening en zingeving kan plaatsvinden, omdat er geen gemeenschappelijk kader meer lijkt te zijn. Dit kan zich ontwikkelen in onverschilligheid, zinloosheid en afkeer.

Ik sprak laatst iemand die helemaal in de conspiracy theorieen zit. Aan het einde van zijn overtuigende betoog zei hij; en ik hou er zelfs rekening mee dat wat ik net allemaal verteld heb niet waar kan zijn. Ofwel er is op internet en in de wereld zoveel gefragmenteerde informatie dat de waarheid niet meer vast te stellen is.

Middelgebruik om stress te reguleren.

Middelen zoals alcohol, internet en drugs kunnen worden gebruikt om de stress en angstige of boze leegte van het leven niet te voelen. Het zijn vormen van zelfmedicatie naast anti depressiva, paracetamol en angstremmers. 

In deze tijd hebben we moedige en eigenzinnige mensen nodig die hun eigen wereldbeeld kunnen verwoorden en met anderen in dialoog kunnen en willen gaan. Ontwaking is hierbij essentieel, omdat alleen vanuit een tijd- en conceptloos perspectief er iets nieuws kan ontstaan. We hebben een visie nodig waarin verleden, heden en toekomst tegelijk gezien worden. Hieruit ontstaat de juiste actie. 

Fundamenteel Welzijn.

Ten eerste is het essentieel om je innerlijke stress en lijden onder controle te krijgen. Dit komt voort uit de werking van je lichaam kennen.

Je hebt in mijn ervaring een paar minuten (oog) contact met een ander, de natuur of met de felt sense in je lichaam nodig om jezelf te herstellen van de impact van stress. Je kunt zelfs elke vorm van lijden in een paar minuten transformeren naar een non duale essentie van prettige leegte, liefde, aanwezigheid, etc.

Het belichamen van jezelf zorgt er ook voor dat je in contact staat met je behoeftes en je omgeving. Vanuit deze relatie ontstaat zingeving.

Zingeving is het volgen van wat jij belangrijk vindt en dit deelt met anderen in langdurige zorgzame relaties. Vanuit een gelijkgestemd samenzijn kan er een nieuw kader voor keuzes en actie ontstaan. Zwijgen is geen optie meer.

Wat vind jij belangrijk?

Stel hier je vraag