Neem elke beoefening een intentie.

Een intentie is een poging van de hogere intelligentie (ziel, zelf, god) om in contact te komen met het ego/de persoon. Het ego/de persoon is de waarnemingsstructuur die helpt om in de wereld te navigeren. Het ego en de hogere intelligentie vallen in het goede geval samen. Zolang dit niet zo voelt kun je met intenties spelen. Het brengt de universele intelligentie in lijn met het ego.

De intentie-taal komt voort uit de ego structuur 

Een intentie komt voort uit de ego structuur en gaat over iets wat je meer zou willen hebben of waar je meer aandacht aan zou willen besteden in je dagelijkse leven. Dit gaat vaak over relaties, huisvesting, geld, werk of zingeving. Een onderdeel van het ego is de criticus en die legt vaak vooruitgang lam. De hogere intelligentie heeft geen criticus, het is een acht stemmetje zonder enkele twijfel.

Door voorafgaand aan jouw persoonlijke beoefening een intentie te laten opkomen wordt de beoefening krachtiger

Voorbeelden van intenties.

Ik wil meer intimiteit. Ik wil financiele overvloed. Ik wil een groter huis. Ik wil meer liefde ervaren. Ik wil Zelfrealisatie. Etc. Je kunt ook voor jezelf een beeld maken waarin de intimiteit, de overvloed, de liefde er al is. Een voorbeeld hiervan is een vision board. Mensen die gewend zijn om dit te maken weten dat het werkt. Nog een andere vorm is; ik wil mijn terughoudendheid in de liefde of geld onderzoeken.

Het antwoord op mijn verlangen is meestal anders dan wat ik verwacht, dat is de ziels-taal

Vervolgens doe je jouw beoefening met aandacht voor de techniek. Dit kan zijn; yoga, meditatie, verbonden ademen, psychedelica, zweethut, ijsbad, etc. De intentie kun je vergeten of af en toe bewust aan denken. De hogere intelligentie gaat vervolgens aan de slag met deze intentie en produceert inzicht, kracht en actiepotentieel. Vaak zijn de antwoorden energetisch en/of van een totaal andere denk-orde. Er is een andere logica.

Afsluiten.

Het afsluiten van elke beoefening werkt goed met de vraag; wat wil ik meenemen uit deze beoefening/sessie? Dit werkt goed, omdat er meestal zo veel is gebeurd dat het aardend en praktisch is om 1 ding mee te nemen als handvat voor de gehele sfeer. Doe je dit niet dan is er een kans dat het een brei blijft waarvan je de essentie snel kunt kwijtraken.

Jij bent altijd in relatie tot alles en weet onbewust de volgende stap

Mijn ervaring na jaren werken met mensen en ceremonies is dat deze twee dingen, intentie en afsluiten, elke beoefening enorm krachtig en praktisch maakt.

Stel hier je vraag