He who has a why to live can bear almost any how

Een heldere intentie geeft een enorme focus aan je zelfonderzoek. Een intentie is iets specifieks willen onderzoeken of iets specifieks willen bereiken. Het werkt als een filter. Het bekende voorbeeld is wanneer je een rode auto wil gaan kopen zie je overal rode auto’s. Hetzelfde werkt het met het hebben van een intentie. Je ziet overal waar je iets in lijn doet met die intentie en waar niet. Het gekke is ook dat het allerlei situaties aantrekt in het dagelijkse leven die je helpen om de intentie te herinneren. Het heeft raakvlakken met de wet van aantrekkingskracht. Daar waar je aandacht heen gaat groei.

Het hebben van een intentie geeft ook richting en zingeving in het leven. Allerlei lastige situaties die schijnbaar toevallig zijn blijken ineens betekenis te krijgen in relatie tot je intentie. Intenties zijn er sowieso, vaak onbewust. Het bewust werken met intenties kataliseert elk proces. 

Het werkt het best wanneer je jezelf een soort initiatie geeft, een beginpunt en dan telkens het doel en/of de verwachting aan het resultaat loslaat. Het leven heeft zo zijn eigen logica en daar weten we nog weinig vanaf. Speel er eens mee.

Ga bij jezelf na wat je meer in je leven zou willen hebben of waar je helderheid over wil hebben. Intenties zijn bijvoorbeeld;

Ik wil meer ruimte innemen.
Ik wil mezelf thuis voelen in elke situatie.
Ik wil meer geld.
Ik wil blokkades oplossen in mijn leven.
Ik wil een relatie.
Ik wil verlichting.
Etc.

Wees creatief en specifiek. Wanneer er situaties ontstaan waarin de intentie wakker wordt kijk dan of je verantwoordelijkheid kunt en wil nemen om iets te veranderen aan je situatie. Je kunt steeds weer een afspraak met jezelf maken om iets te doen, fouten maken en jezelf vergeven. Dit zou de basis moeten zijn van elke werkomgeving en de maatschappij.

Verantwoordelijkheid nemen is je hoogste impuls of waarheid volgen. En wanneer je dat niet wil doen, kijk dan waarom je dat niet doet. Is het angst, is er te weinig lichamelijke energie, is het toch niet wat je echt wil, etc. Het is niet om streng zijn en kosten wat het kost jezelf aan te sporen, het is meer in zachtheid volgen van wat je aanvoelt en daar bewust mee zijn. Iedereen is al goed zoals hij of zij is en verbetering is een natuurlijke impuls om e overleven. Er is geen goed of fout. Over het algemeen duurt het maanden en soms jaren voordat een intentie is uitgewerkt. Wanneer het genoeg is dan kun je een volgende nemen. 

Een intentie is je innerlijke leraar

Stel hier je vraag