Het leven, de ervaring, bewustzijn, komt voort uit het Absolute en heeft een bepaalde intelligentie. Het vereenzelvigen met de intelligente kracht die alles beweegt is een gevoel overgave. Alles verandert elk moment en door deze verandering van een afstand waar te nemen ontstaat het gevoelsidee van tijd. Wanneer de aandacht aanwezigheid is verdwijnt de ervaring van tijd. Alles is onmiddellijk.

Het ego is een zelf organiserend proces en helpt het lichaam te overleven. Samengevat bestaat het ego uit weerstand tegen de fysieke dood. Laat de hechting los aan het fysieke leven en je bent vrij. Dit kan alleen in de onmiddelijkheid van dit moment. Mijn ervaring is dat je hiervoor het lichaam en subtiele weerstanden eerst helemaal moet voelen. Voor mij is de ik ben lichamelijk en daaraan voorbij. Het lichamelijke ontspannen is een belangrijk onderdeel van Zelfrealisatie. Zonder lichaam geen zelfrealisatie.

De enige werkelijke spirituele oefening is de aandacht trainen in het aanwezig zijn in het onmiddellijke. Dit moment, ik ben, conceptloze aanwezigheid. De tijd die je in deze tijdloze ervaring doorbrengt is je werkelijke leeftijd. Vanuit de onmiddellijke levendige ervaring, ik ben, stroomt het leven vrij door het lichaam, denken en voelen. De persoon van Zijn. Zijn is nuheid, dit moment, onmiddellijk, direct en echt!.

Wanneer het leven vrij stroomt en de aandacht aanwezigheid is gaat het lichaam genieten om niets. Je hebt niets nodig, je hoeft niets te bereiken en je hoeft nergens heen. Vanuit deze innerlijke rust ontstaat vrede, soberheid en moraal.

De deur naar het ultieme geluk en waarheid ligt altijd in dit moment. Geluk en waarheid zijn conceptloos en nu. Het is dan ook onmogelijk om dit te bereiken met gedachtes en zoeken.

Alle voorgenoemde fenomenen zijn onderdeel van de intelligentie van het bestaan. Het zijn logische oorzaak en gevolgen. Ze worden al eeuwen uitgelegd en gezien als het hoogste, maar vergis je niet, het is het meest simpele. De simpelheid zorgt ervoor dat je er steeds overheen kijkt.

Je hebt iemand nodig die je laat zien dat je niemand nodig hebt. Dat je niemand bent.

Door je aandacht te trainen in ik ben ontstaat uiteindelijk het inzicht in het Absolute. Het Absolute wordt zichtbaar in de verdieping van dit moment. Hoe kun je dit moment in hemelsnaam verdiepen? Dat gebeurt. Het Absolute is een gewaarwording van iets wat niet bestaat in de dimensie van de lichamelijke ervaring. Dit is lastig over te brengen. Neem het aan of niet. Belangrijker is het verblijven in aanwezigheid. Dat heeft een direct voelbaar resultaat. Het lichaam begint te genieten om niets.

Verblijven in ik ben is in het begin enorm actief. Het vereist al je  aandacht en het is vanuit de positie van het genot nastreven en pijn vermijden ontzettend zinloos en saai. Er is geen sprake van ´niets doen´. Geef al je aandacht en inzet! Wordt verliefd op ik ben.

Het doen zal je vanzelf overtuigen van de wijsheid van deze woorden. Je eigen gevonden innerlijke overtuiging zal je beoefening intensiveren.

Waar ligt je interesse?

 

 

Stel hier je vraag