Al mijn werkvormen zijn een hulpmiddel om de conceptloze aanwezigheid te intensiveren. Het verblijven in deze stilte, leegte, aanwezigheid ruimte of liefde brengt je naar een totale openheid waarin alles helder wordt. Niet alleen wie of wat je bent, maar ook je functionele gevoelens en gedachtes in het dagelijkse leven.

Met intensiveren bedoel ik jezelf ervaren als deze conceptloze aanwezigheid en er zo vaak als je kunt in verblijven

Realplay, Authenticiteitcirkel, Partner Inquiry en Embodied Satsang verschillen allemaal iets van vorm, maar de kern is; hoe blijf je jezelf bewust als de conceptloze aanwezigheid in elke situatie. Dus hoe doe je dat in je relatie, tijdens je werk, in lijden en in meditatie. Het intensiveren van deze beoefening, dit besef, brengt uiteindelijk werkelijke Fundamenteel Welzijn. 

Zodra je met je aandacht in je lijf gaat en daar een paar minuten verblijft verdwijnen alle verhalen. In het volgen van de lijflijke sensaties onstaat ineens een ervaring van ruimte, aanwezigheid, leegte, liefde of een andere non duale essentie. Door erbij te blijven lossen ook alle  emoties, sensaties en percpeties op in enkele minuten. In dit oplossen ontstaat de ervaring van jezelf als Kennendheid of het Absolute. Dit is de basis van wat je bent en die is onaantastbaar. Dat is de solide basis van Fundamenteel Welzijn.

In welke situatie ik mij ook bevind ik weet dat ik het Absolute ben wat de grond van alles is

Ik hoor vaak dat alles voor 99% it ruimte bestaat. Het menselijk lichaam, een tafel, staal, goud, alles is 99% ruimte. Kun je je dat voorstellen? Die ruimte bestaat uit pure energie. Zo veel energie dat je uit een kubieke centimeter de energie bevat om de gehele aarde te  voorzien van oneindige electriciteit. Het is ook de energie die alles solide laat aanvoelen. Een stuk staal is niet hard door de staal substantie, maar door de energie die de staaldeeltjes bij elkaar houdt. Wanneer je deze concepten aanvoelt, zou je jezelf misschien  kunnen voorstellen hoe het aanvoelt als jij die ruimte bent. Levend, energiek, onverwoestbaar, helder met een intense pure kracht. Geen verhaal, geen perceptie, alleen maar intense aanwezigheid. Het is de bron van alles en alles is er van gemaakt.

Door alle lagen van ervaring heen is DAT de ware aard die het bestaan verlicht, het allerhoogste Ene. Mogen alle wezens door subtiele en meditatieve intelligentie de verheven schittering van verlicht bewustzijn gewaarworden. 
GayatriMantra (gebed)

 

 

Stel hier je vraag