Non duaiteit is de halve waarheid, je bent ook een mens die ergens naar toe beweegt

De inquiry techniek zoals ik hem heb ontwikkeld is de leraar en de therapeut. Er is werkelijk niets anders nodig. Met het aanleren en herhalen van de tien stappen kun je zelf elke vorm van lijden transformeren en jezelf brengen bij de ervaring van jezelf als bewustzijn. In deze conceptloze tijdloze aanwezigheid komt het lichaam tot rust en heelt het zichzelf. Er is namelijk geen flight, fight, freeze of collapse ervaring.

Alle verlichtings en therapeutische tips komen terug in deze techniek

Mensen die zich hebben bekwaamd in deze manier van werken ervaren direct in elk moment de ontwaking en groei. De alchemie vindt plaats in het lichaam, niemand weet hoe het werkt, maar het werkt. Door een paar minuten bij een lijflijk gevoel te blijven en het lichaam enkele specifieke vragen te stellen verandert lijden in non duale essentie. Het actief vragen stellen verschilt bijvoorbeeld van meditatie en mindfullness.

Vanuit de stilte is het makkelijk om jezelf te ervaren als bewustzijn. Om deze innerlijke shift te maken van je zelf ervaren als persoon naar bewustzijn heb ik ook weer specifieke vragen voor het lichaam gedefinieerd. Deze vrage komen voort uit mijn eigen proces van ontwaken.

Ontwaking en groei verlopen elke seconde via het lichaam

Vanuit die realisatie dat alles leeg en vol is kun je jezelf als bewustzijn weer identificeren met het lichaam, denken en voelen. De persoon komt tot leven en wil in actie komen. Vanuit een volledige authenticiteit met behoeftes, verlangens, gedachtes, oordelen, etc. ontstaat er een roep om actie in de wereld.

De persoon is er en heeft een unieke bestemming, wat is die van jou?

Het volgen van je bestemming zou je zelfactualisatie kunnen noemen. God, hogere intelligentie of ziel wil zich ontvouwen in en als individu in een cultuur. Deze cultuur bestaat uit alles wat er is gebeurd en alles wat er nog komen gaat. Ieder mens heeft een hoger doel of een calling. Deze calling maakt zichzelf kenbaar in het lijden, dagelijkse pijn en irritatie. Een vraag die je helpt je bestemming te vinden is; wat stoort je en wat ga jij daar aan doen? Het thema van de calling is voor iedereen specifiek. Het kader is echter de cultuur en de mensheid verder brengen op welk gebied dan ook. Het kan een existientieel vraagstuk zijn, maar ook het maken van kunst, de opvoeding van je kind of een uitvinding voor betere water kwaliteit. Wat raakt jou het meest in jouw leven? Jij bent een centrum van waaruit wezenlijke verandering plaatsvindt. En alles wat in de weg staat naar je bestemming is je weg naar ontwaking en groei.

In het volgen van je hoogste impuls of waarheid in dit moment ontstaat er richting en zingeving

Er is een innerlijke lichamelijke wijsheid die de persoon verder brengt. Door steeds maar weer een paar minuten bij de stagnatie (lijden, pijn, verkramping, hopeloosheid, machteloosheid)  in het lichaam te zijn met de tien stappen van de inquiry komen de antwoorden vanzelf.

Stel hier je vraag