Mijn ervaring in het bereiken en stabiliseren van Fundamenteel Welzijn is steeds weer hetzelfde;

1.Emotionele volwassenheid door het dragen van pijn en lijden.

Pijn is iets wat niemand lijkt te ontkennen. Wanneer ik pijn aanvaard stopt het lijden. Het is zelfs zo dat het lichamelijk transformeert. Emotionele volwassenheid in de westerse rijke landen draait meestal om langdurige zorgzame relaties (vijf pijlers) en zingeving (verantwoordelijkheid nemen voor iets wat jij belangrijk vindt). Wanneer die twee aspecten in orde zijn is er een gevoel van welzijn. Ik ga er vanuit dat gezondheid, huisvesting en voedsel geregeld zijn. Zo niet dan heeft dat prioriteit.

2.Het mijzelf realiseren als (ik ben, bewustzijn en dan) het Absolute.

Wanneer emotionele volwassenheid er is wordt het mogelijk om neutraal aanwezig te zijn bij alles wat er is. In het ervaren is er een voortdurende waarnemer die nergens door geraakt wordt. Wanneer je jezelf ervaart als DAT is er vrijheid en/of van de persoon en de wereld. In deze staat is er geen tijd, probleem, lijden, verlangen of wat dan ook. Er is leegte, liefde, volheid, etc. zonder tegendeel.

Beide voorgaande staten van pijn en probleemloosheid zijn tijdelijk en wisselen elkaar voordurend af.

3.De hechting aan elke voorkeur opgeven.

Leven is een voortdurende flow van neutraliteit, pijn en genot. Perspectieven van non dualiteit en dualiteit wisselen elkaar af. Wanneer er geen hechting aan een voorkeur is ben je vrij. Het lichaam heeft altijd de voorkeur voor genot of iets plezierigs boven pijn, maar JIJ bent daar vrij van.

Mocht je sceptisch zijn over dit verhaal. Kijk dan eens goed naar je eigen leven of dat van de mensen die je bewonderd. In mijn ervaring is er geen ontsnappen aan deze theorie en de methodes je kunt gebruiken om steeds weer in het Fundamentele Welzijn terecht te komen.

Authenticiteitcirkel geeft met de vijf pijlers houvast aan hoe je er als persoon bijblijft. Wanneer er een pijler mist in het contact met anderen, het moment of het grotere ontstaat er een gebrek aan vertrouwen. Door bewust de pijlers te herstellen ontstaat er weer vertrouwen en houvast in de chaos.

De Partner Inquiry is een simpel protocol om tot ontwaken te komen en er steeds weer naar terug te keren. Wanneer je twijfelloos weet wat je bent is er niets meer wat je uit dit Fundamentele Welzijn brengt.

Partner Inquiry en Authenticiteitcirkel zijn voor mij alles wat ik nodig heb om een tevreden en verrassend leven te leiden in contact en wijsheid. Ik hoop dat ik jou hiermee kan inspireren en dat jij jouw eigen regels maakt en verwoord.

 

Stel hier je vraag