ferrybrilDe kern van mijn overdracht is ‘ik weet het niet’. In dit ‘ik weet het niet’ zit al het weten wat nodig is om een tevreden leven te hebben. Er zit in;
– de realisatie van ‘wat ik ben’
– wat kennis over het lichaam en geest mechanisme
mijn manier om deze oude ‘kennis’ over te brengen op anderen.

De werkelijkheid zelf is onkenbaar. Het komt niet verder dan een aanvoelen van de waarheid en de krachten die hierin een rol spelen. Elke absolute uiteenzetting van de waarheid is per definitie onwaar. Dat kan niet niet anders. 

Wanneer je met een leraar in zee gaat is belangrijk om de waarheid achter de woorden te bevatten. De werkelijkheid blijft verborgen in tegenstellingen en onverklaarbare fenomenen. De waarheid is ongrijpbaar. Het enige referentiepunt is twijfelloos weten ‘wat je bent’. En dat is niets. Letterlijk en figuurlijk.

Wie kan ons uitleggen hoe het heelal is ontstaan? Wie kan ons uitleggen waarom we fysiek sterven. De kern van ons bestaan is ondoorgrondelijk. Ik zou het je niet kunnen vertellen.

Verblijf in ‘niet weten’. Dat is misschien onbevredigend voor het denken en daarmee de persoon. Het is echter de enige mogelijkheid om jezelf elk moment te realiseren.

Stel hier je vraag