Ik weet dat zelfrealisatie geluk brengt. Ik geloof dat wanneer iedereen voor zichzelf uitzoekt wat zelfrealisatie is er een betere wereld ontstaat.

Wat is Zelfrealisatie?
Zelfrealisatie is de voortdurende verwerkelijking ‘ik ben bewustzijn’.

De uitgangspunten zijn;
1. je bent al wat je bent
2. het is hier en nu (onmiddellijk)
3. het is (alleen) door jou te realiseren
4. het is niet met het denken en voelen te realiseren

De deur naar Zelfrealisatie is de lichamelijke conceptloze ervaring van aanwezigheid ‘ik ben’. Door bij deze ervaring te blijven en ‘alles te laten zijn zoals het is’ opent zich een andere geestelijke dimensie met andere wetten. Deze dimensie is werkelijk te ervaren en wordt vaak omschreven met woorden als; god, ruimte en het absolute.

Wanneer het centrum, de innerlijke kern, de ruimte krijgt en zich verstevigt, wordt de essentie ’ik ben’ sterker. Er ontstaat meer ruimte voor de bewegingen van de persoon, anderen en de wereld. De ervaring ‘ik ben’ verdwijnt niet, het wordt onpersoonlijk en oneindig groot.

In grote lijnen verloopt het proces van zelfrealisatie zo; er is een gevoel van lijden, er ontstaat een zoeken, een leren zijn met ‘wat is’, een stoppen met zoeken en dan gebeurt zelfrealisatie. Het is simpel en toch kun je er met gemak tien jaar van je leven voor uit trekken. In het weten ‘wat je bent’ wordt het leven simpel en geniet je van de eenvoud van aanwezig zijn. Dit is de kern van geluk en daarmee een betere wereld.

Nadat je alle leraren hebt ontmoet, alle meditaties hebt beoefend en alle boeken hebt begrepen kom je bij mij. Dan is je zoektocht klaar en leef je vanuit de kracht van aanwezigheid.

Stel hier je vraag