fbpx

Ik ben het Absolute voorbij lichaam, denken en voelen

De verandering is subtiel, in plaats van het leven te ervaren vanuit de beleving van een persoon, wordt het leven ervaren als Kennendheid of Bewustzijn.

Wat is Zelfrealisatie?
Zelfrealisatie is de voortdurende verwerkelijking van jezelf als kennendheid.

De opening naar zelfrealisatie is conceptloze aanwezigheid (ik ben) of een andere non duale essentie (Nisargadatta verwijst naar ik ben, A.H. Almaas essentie, Ramana Maharsi I,I).

Wanneer het centrum, de innerlijke kern, de ruimte krijgt en zich verstevigt, wordt de conceptloze aanwezigheid  (ik ben) sterker. Er ontstaat meer ruimte voor de bewegingen van de persoon, anderen en de wereld. De ervaring ik ben verdwijnt niet, het wordt onpersoonlijk en oneindig groot.

Wat is ego?
Ego is een zelf organiserend proces wat de energie en informatie stroom in het lichaam reguleert. Ego komt voort uit het hele lichaam en de relatie met de omgeving. De regulatie gebeurt door een voortdurend proces van waarnemen en beïnvloeden. Ego is een proces van zelfregulatie (het in stand houden van het lichaam in de wereld). Zelfrealisatie ontstaat na een evenwichtige ego opbouw.

Het basis probleem.
Kennendheid is geïdentificeerd met het lichaam. Het volgt daarom de drie instincten die bij het lichaam horen; overleven, seksuele drift (voortplanting en ontlading) en sociale communicatie (hechting). Jouw ware identiteit ligt echter voorbij het lichaam, denken en voelen. Het basisprobleem is dan ook de voortdurende (onbewuste)  identificatie.

Met de vaardigheid focussen help ik je direct te ervaren wat je werkelijk bent.

Gratis boek bij aanmelding nieuwsbrief.

Share This
Stel hier je vraag