Awareness has no limits, it’s infinite. The capacity to embody this awareness is limited by automatic unconscious contracting. All beliefs, defences, trying to control our experience etc, show up in us simply as contraction in the body or mind. If a contraction is noticed and enquiry into whether it is useful or necessary in this moment arises, notice if the nervous system releases and is more at ease. Letting go happens, in the recognition that the tightening up doesn’t help in any way. The tightening up which was an unconscious process, now that it is conscious, honoured and enquired into, it lets go of you. Recognising you are already the awareness in which everything appears gives the space for letting go.

Isaac Shapiro.

Gisteren tijdens de Kundalini meditatie was er weer zo’n moment dat de universele energie met volle kracht door mijn lichaam stroomde. Sowieso gebeurt dit vaak tijdens actieve Osho en sociale Veeresh meditaties. Die werken goed voor mij. Beter dan vipassana en zen meditatie bijvoorbeeld.

Wanneer ik dans, spring of schud in deze meditaties laat ik mijn gedachtes smelten in mijn lichaam en voel mijn totale lichaam. Ik word dan de dans, het springen of het schudden. Het lichaam geeft dan zelf expressie en maakt de verkrampte armor los. Superintelligent systeem, ik hoef alleen maar uit de weg te gaan als gedachten.

Ik weet wat ik ben en dat is een constant geluk. Ik gebruik de meditaties om de energie stroom in mijn lichaam te vergroten en daarmee tegelijk mijn authenticiteit te ontdekken. Deze maanden verdiep ik me in het faciliteren van deze meditaties en ook (weer) het geven en ontvangen van rebalancing. Ik onderga de tien sessies, waar een bepaalde opbouw in zit en ik merk dat mijn lichaamsbeleving subtiel verandert. Er is meer samenhang tussen boven en beneden, links en rechts. Ik voel de levensenergie in mijn benen stromen en via het bekken naar boven bewegen. Ik ervaar meer contact met de aarde en de ruimte boven mij tijdens het lopen, staan, dansen, etc. Ik merk vooral dat de doorgang in de bekken open is. Een warme ruimte waar energie stroomt. Dat heb ik niet eerder zo ervaren. Volgens mij had ik meer een onder lichaam en een boven lichaam die niet volledig verbonden waren. Het onderlichaam voelt stevig en zwaar. Het bovenlichaam voelt licht en trekt subtiel naar boven. Het bovenlichaam wordt gedragen door het onder lichaam, waardoor ik een gevoel van rechtop lopen ervaar wat ik niet eerder zo had. Dat verticale ervaar ik als een stevig en stil centrum.

Ik merk dat emoties en bewegingen ook meer ruimte nemen. Het geheel voelt persoonlijk en levendig aan

Het is heel wonderlijk hoe dit lichaamswerk mijn ervaring van het lichaamgeest model verandert. Soms subtiel en soms grof. Vanuit de rebalancing is de gedachte dat de zwaartekracht van boven naar beneden werkt door het lichaam met een kracht van ongeveer 7 kilo. Wanneer er spanning in het lichaam zit dan wordt het gevoel van gewicht zwaarder. Dit kun je dan zien in lichaamshouding bijvoorbeeld, maar ook in stemming. Op dit moment, na drie maanden intens lichaamswerk en gezond eten in de natuur, voelt het geheel wezenlijk anders aan. Alsof ik zweef en tegelijk geaard ben. Gevoelens van genieten, extase en divine zijn komen gedurende de dag op.

Er is een ervaren van NU en extase, het lichaam danst en ik ben iets wat ver het universum in reikt. Onmeetbaar en echt

Dat Divine zijn omschrijf ik ook wel als de Persoon van Essentie. Dat is een beleving van mezelf als persoon zonder grenzen. Een mix van bewustzijn en lichaamzijn. In die beleving kan er van alles plaatsvinden, ook contracties en processen. De focus van bewustzijn gaat naar de plek die de meeste energie heeft. Waar het naar mijn mening om gaat met belichaamde verlichting en ontwaking is dat de beleving totaal flexibel kan zijn. Soms voel ik me als een blok eenheid, soms als een eenzaam persoon in proces, dan weer als een briljante ontvouwing, een al-een-zijn, etc.

Dat is ook de reden dat ik blijf onderzoeken en schaduwwerk doe. Voor ik het weet ben ik te veel met het lichaamgeest model geidentiiceerd en zijn de ruimtelijke magische perspectieven verdwenen. Persoonlijkheids lagen blijven opkomen, wellicht steeds subtieler, maar ze blijven komen. Ga verder en verder…..

Stel hier je vraag