Succes is een dun laagje

Mezelf ervaren als DAT is een perceptie, net zoals ik mijzelf kan ervaren als mens. De perceptie van DAT staat los van elke menselijke ervaring. Het heeft iets onmenselijk.  Ik ervaar mijzelf als een blok transparante onaantastbare intense kennendheid. Het is totaal onafhankelijk en daarmee vrij van allerlei gedoe. Vanuit deze meta ervaring bestaat het menselijke leven uit allerlei oppervlakkigheden en sensaties die voortkomen uit de drift om lichamelijke te overleven. Het mechanisme van genot nastreven en pijn vermijden is enorm creatief. Een dun laagje wat in duizenden cirkeltjes draait.

Is dat echt waar je je tijd en energie aan wil besteden? Mijn suggestie is om jezelf te realiseren als bewustzijn. Dan zie je daarna wel wat er overblijft van al het succesdenken, lijden en zingevings problematiek.

Het is direct te vinden, omdat je het bent. DAT wat door je ogen kijkt en/of ervaart is tijdloos en ruimteloos. Dit is onmiddelijk te ervaren. Het kan zichzelf niet zien, want het is het. Net zoals het scherpe mes wat zichzelf niet kan snijden en het oog wat zichzelf niet kan zien. DAT wat door de ogen kijkt is in jouw leven niet veranderd. Er zijn wel allerlei fysieke patronen en sensaties waarneembaar, maar dat is niet wat jij bent. Het is een subtiele verplaatsing van je aandacht. Dit intense, bijna persoonlijke (atman) is gemaakt van dezelfde substantie als de kosmos en daaraan voorbij (brahman). Blijf bij en/of keer steeds weer terug naar deze intense ervaring van jezelf.

Ik ben DAT.

Het begin van de manifestatie is de levensvonk. Deze wordt geprojecteerd in elke cel en doorgegeven. Deze stille levendige intelligentie is alleen te bevatten vanuit niet-denken. Totale ruimte zonder begrenzing en concepten. DAT. Vandaaruit kun je jezelf laten identificeren met het lichaam en de waarneming. Dat wat JIJ ervaart via het lichaam kun je in contact brengen met een ander lichaam, waar hetzelfde gebeurt. Door een open contact met de wereld gebeurt er iets met het lichaam. Er ontstaat genieten om niets, terwijl JIJ of DAT onveranderd blijft. Vanuit deze identificatie en contact kun je knuffelen, werken en mens zijn. Een dagelijks leven wat zich opbouwt zoals we het kennen als persoon. Het persoonlijke ontvouwt zich dan volgens een onnavolgbare en voelbare intelligentie. Deze Persoon van Essentie is onschuldig, speels, gelukkig. Vanuit de meta ervaring van DAT krijgt de persoon een lichtheid en een helderheid. DAT wat jij bent is spelen en leven van en met een universum.  Het maakt bijvoorbeeld allerlei dingen met een bepaalde houdbaarheidsdatum, en de rode draad is de onveranderlijke levensvonk. JIJ bijft onveranderlijk.

Stel hier je vraag