Bewustzijn is de grondstof van alles. Materieel en niet materieel. Dit is te realiseren met behulp van het lichaam en geest mechanisme wat bewustzijn is.

Een fenomeen wat bij het lichaam en geest mechanisme hoort is het verbeelden van een ‘persoon’. Dit beeld bestaat uit een oneindig aantal zelfrepresentaties die voortkomen uit het ervaren met de zintuigen en het herinneren/denken. Het is gericht op het overleven van het lichaam.

Het beeld van jezelf bestaat uit een identificatie met het lichaam en de vele zelfrepresentaties. De kern van een zelfrepresentatie is een emotie gerelateerd aan de omgeving en/of een hechtingsfiguur.

Psychologie is de wetenschap die dit allemaal beschrijft. Het lijden en verlichting spelen zich af in het gebied van de psychologie. Het gaat er om dat je de zelfbeelden doorgrond en uitkomt bij je essentiële identiteit ‘bewustzijn’. Dat klinkt eenvoudig, maar het is een subtiel proces waarvoor je een scherp onderscheidingsvermogen nodig hebt. Dit onderscheidingsvermogen ontwikkelt zich door ervaring en studie (concentratie).

Het doorzien van de identiteit gebaseerd op beelden is een proces van lijden. Het bestaat uit het zien van wat je niet bent, het voelen van de leegte van het zelfbeeld en de achterliggende pijn (wanhoop, angst, minderwaardigheid, etc.).

Wanneer je je aangetrokken voelt om dit proces aan te gaan werk dan alvast met de volgende overtuigingen;
1. ik ben niet het lichaam
2. ik ben bewustzijn

Deze overtuigingen kunnen je helpen in het vinden van de juiste richting van je zoektocht. De zoektocht is onvermijdelijk ook al eindigt deze altijd in een stoppen met zoeken.

Stel hier je vraag