De meeste vragen gaan in essentie over de identificatie van bewustzijn (wat je bent) met lichaam, denken en voelen (verhalen en drama).  De meest efficiënte uitweg is de conceptloze aanwezigheid (ik ben).

Identificatie gebeurt onbewust en is niet te voorkomen. Wat wel bewust kan gebeuren is steeds weer terug gaan naar de conceptloze aanwezigheid. De kracht van de herhaling.

Ik gebruik hier de techniek focussen voor, omdat het alles insluit en een simpel stappenplan geeft voor het lichaam, denken en voelen. Het resultaat is elke keer weer een ervaren van ik ben, andere essenties en jezelf als bewustzijn. De sessies zijn niet langer dan dertig minuten.

Wat in veel gevallen niet werkt is om het verhaal en het drama te onderzoeken. De oplossing komt niet voort uit de verwarring. Wat wel helpt is om steeds weer uit de verwarring te stappen. Een 1 stap methode. Ik weet inmiddels dat iedereen een eigen ezelsbruggetje kan en moet ontwikkelen. Onafhankelijk van opleiding, kennis of spirituele ervaring is het voor iedereen in korte tijd mogelijk. Na het kennen van het persoonlijke ezelsbruggetje die bestaat uit een specifieke aandachtsverplaatsing en unieke woordkeus komt het simpelweg aan op de liefde en focus die iemand heeft om dit toe te passen. Ik noem het Zelfherinnering. Die focus en liefde zijn er of niet.

Het vreemde is dat het denken vaak een verlangen denkt te hebben en dat de praktijk laat zien dat het niet zo is. Dat is dan de fase van de ontvouwing, dat wat er is. Er is nog geen werkelijke interesse van binnenuit. Er is een mentale voorbereiding. Dat is niet goed of fout. Het is de waarheid van dat moment.

Er is iets onverklaarbaars in het zoeken. Het verloopt op een natuurlijke en eigen manier. De enige frustratie is dat het niet verloopt zoals iemand denkt of wil dat het verloopt. En dat komt voort uit een mentale projectie van wat er over is gehoord of gelezen. Laat elk resultaat van je inspanning en denken over zelfrealisatie los.

Er is geen uitweg of iemand die jouw proces kan versnellen. Een leraar kan je helpen om te herinneren wat je bent. Wanneer het blijft hangen dan blijft het hangen. Zo niet, dan niet.

Ik maak het nog simpeler voor jou als bewustzijn en moeilijker voor jou als het denken;

Op het moment dat de identificatie wordt gezien is het vrij.

Stel hier je vraag