Groei is voor mij het steeds meer gestuurd worden door Gods wil. Het vertalen van mijn persoonlijke essentie naar een vorm heeft misschien wel twintig jaar geduurd. De rode draad is het mezelf steeds weer openstellen naar het hogere door middel van een of andere spirituele beoefening. In mijn ervaring werkt het goed om mijn gevoel te volgen en te doen wat mij energie en blijheid geeft.

Het belangrijkste is echter de intentie.

Een intentie is een hulpmiddel om de lage energie (overleven en trauma) van waaruit ik acteer steeds weer te verhogen (onvoorwaardelijke liefde en verbinding met het universum).

Een intentie is in elke vorm van heling en actie de helft van het werk. Met een duidelijke intentie komt de helende en wijze energie van het universum door het lichaam, denken en voelen in beweging. Ik hecht me niet aan de uitkomsten van mijn acties. Ik volg mijn hoogste impuls door me steeds weer af te stemmen op mijn intentie.

Door onderstaande drie elementen helder te hebben ontstaan er duidelijke lichamelijke impulsen die ik kan volgen. Is er een van deze drie aspecten niet helder stokt de flow.

1.het kennen van mijn essentie (samen doordringen in liefde)

2.het kennen van de vorm die bij mij past (fundamenteel welzijn)

3.een duidelijke intentie (bv ik werf vijf mensen voor mijn fundamenteel welzijn gathering)

De intentie veranderd per periode. Wanneer een intentie is uitgewerkt laat ik een nieuwe komen. De intentie komt vanzelf in me op. Ik hoef daar niets aan te doen.

Wat me opvalt is dat actie steeds meer voortkomt uit liefde, stilte en openheid. Het is een honderd procent geven en inzetten zonder iets terug te verwachten. Er is geen overlevingsenergie, er is observatie en actie. Het is een voortdurend in service zijn en daarin samenvallen met het allerhoogste en aller simpelste. Ik doe elk moment wat ik belangrijk of nodig vind. Hoe gek het ook is. Dat is een vorm van leiderschap, leiderschap in overgave.

Een fenomeen wat niet vaak besproken wordt is dat er voor vooruitgang meestal een offer nodig is. Iets moet worden losgelaten. Daar komen volgens mij ook al die offer ceremonies uit voort in oudere culturen. Let maar eens op je eigen vooruitgang is er een offer geweest? Wanneer je dit herkend kun je bijvoorbeeld bewust een offer brengen. Iets wegggeven of opgeven waar je nog wel waarde aan hecht en kan missen. Je kunt hier mee spelen. 

Stel hier je vraag