Hoe ga jij om met de covid crisis?

De crisis vergt, wat mij betreft, voornamelijk het doorwerken van schaduw gevoelens. Zo kan ik mij soms bezorgd voelen over mijn autonomie en dat van mijn kinderen. Ik vraag mezelf dan; “Wat is het ergste wat er kan gebeuren?”. Dan ga ik met dat verhaal en gevoel zitten (ademen of focussen). Dan ontstaat er vanzelf weer vrijheid, ruimte en liefde. Waarschijnlijk is dit de enige manier om de realiteit te veranderen; de binnenkant transformeren. Dit betekent overigens niet dat ik niet in actie kan komen.

Ik zie mezelf in een massa met mensen op de Dam zitten in rust en vrede. De politie en de ME kunnen doen wat ze willen, maar wij blijven in volledig vertrouwen en liefde zitten. Er is geen geweld vanuit de massa. Daar is uiteindelijk niet tegen aan te vechten door de overheid. Het vereist een houding om er volledig voor te gaan, de fysieke dood in de ogen te durven kijken, een duidelijke stelling in te nemen en vervolgens volledig te vertrouwen in de afloop (Karma Yoga). Hoe ver gaat mijn geloof in innerlijke vrede als voorwaarde voor vrede in de fysieke dimensie? Dat is voor mij een werkelijke vraag.

Inquiry, zoals ik het aanbied, is hiervoor een perfect instrument, omdat het een protocol is waarmee ik door alle schaduw verhalen en gevoelens heenwerk en steeds weer in de rumte en liefde van vertrouwen kom. Dan kan ik van daar uit handelen.

Onderzoek de vele informatie rondom de covid crisis en maak je eigen verhaal.

Na veel onderzoek kom ik tot de conclusie dat de samenleving langzaam naar een technocratie beweegt. Dit verklaart voor mij de dwang achter het vaccinatiebeleid, wat al lang niet meer op logica berust. De gedachte van een technocratie is misschien een goed bedoelde paradijs projectie (zie ook Venusproject), maar het verleden laat zien dat het niet werkt. Het communisme en het nazisme zijn ook pogingen daartoe en die hebben geresulteerd in vele doden. Nu wordt deze zelfde gedachte ondersteund door de vergevorderde technische mogelijkheden. De technocratie zoals die zich nu in China uitrolt is daar een goed voorbeeld van. Een groot deel van de bevolking ervaart het als goed en veilig, maar daar zitten allerlei psychologische afweer mechanismes in. Feit is namelijk dat je je werkelijke autonomie kwijtraakt en dat de menselijkheid er steeds meer uit gaat.

Mijn mening is dat we hier in het Westen ook naar toe bewegen en dat het via de zogenaamde onzichtbare vijanden (terrorisme, klimaat opwarming, virus en straks waarschijnlijk ook nog buiten aardse bezoekers) wordt voorbereid. Lees ook het boekje de Great Reset. Door ons angstig en afhankelijk te maken gaan we mee in een nieuwe technocratie die ons gaat aangeven hoe we moeten leven. Er is natuurlijk een exponentiele wereldbevolkingsgroei aan de gang, waarbij elk persoon wil consumeren. Dat gaat op den duur ook niet werken. Welke kant moeten we op? Maak je eigen verhaal.

Mijn reactie op deze covid crisis ontstaat door mijn verhaal.

Wij hebben het besluit genomen om mijn huis te verkopen en op íbiza te gaan wonen in een community. Deze community is goed voorbereid op een strenge lockdown en er is veel natuur. Vanuit deze plek gaan we over de wereld kijken wat goede plekken zijn voor de komende tijd.  De meeste vrijheid is nu misschien wel in Mexico, waar ze geen maatregelen hebben. De keerzijde is wellicht de criminaliteit daar, maar tegelijk heb ik het idee dat de maffia daar helemaal geen zin heeft in onderdrukking. In het algemeen zou je kunnen zeggen dat de landen die het best georganiseerd zijn qua overheid en regelgeving zich het snelst in een moderne technocratie kunnen veranderen.

Ik zie mezelf als een bewoner van de wereld.

We zijn flexibel en kunnen naar elke plek reizen waar we de minste beknelling ervaren. We doen afstand van veel luxe en verwelkomen een vorm van minimalisme. Veel de natuur en kleine gemeenschappen opzoeken of opzetten. De komende vijf jaar zal dit ons leven zijn. Dan zien we wel weer verder.

Door de video van Tim Gielen begreep ik ineens hoe het mogelijk is dat alle overheden en nieuwsmedia over de hele wereld dezelfde boodschap hebben. Bizar.

Stel hier je vraag