De meeste gerealiseerde personen hebben een enorme hongerigheid gehad naar de waarheid, zelfrealisatie of verlichting. Die hongerigheid is een stuwend verlangen. Een drive die leidt naar actie. Deze drive is niet veel anders dan mensen die zakelijk succesvol worden. Mijn waarneming is ook dat er veel mensen met een zoektocht bezig zijn zonder sterke drive.  Een beetje hier en een beetje daar.

Ik zie ook dat niemand daar iets aan kan doen, dat verlangen, die hongerigheid is er of is er niet. Ik heb dat bijvoorbeeld niet met zakelijk succes. Ik voel dat niet en er gaat dan ook geen overmatige aandacht heen. Een vriend van mij is zakelijk zeer succesvol en bij hem zie ik die drive letterlijk. Hij stort zich op een bedrijf en maakt er een succes van.

Ik had die impuls rondom zelfonderzoek. Niets was mij te veel. Ik heb er veel geld, tijd en aandacht aan besteed. Het was als in een box ring staan met mezelf als tegenstander, doorgaan, doorgaan en doorgaan. Verduren, verduren en verduren. De lachwekkende conclusie is dat het uiteindelijk gaat om het besef wat niets van dit alles nodig heeft. Toch is die gepassioneerde zoektocht belangrijk. Het denken en aanpassen aan de ander dient opgeblazen te worden.

Bij mij is nu de vraag hoe kan ik mensen die zichzelf willen bevrijden en niet zo’n stuwende honger hebben faciliteren? Kan ik het verlangen aanwakkeren? Ben ik die drive van buiten (strenger zijn)? Meegaan met het tempo van de ander en er niets mee doen? Waarschijnlijk is het allemaal goed, maar mijn innerlijke drive om mensen te helpen is er ook. Daar wil ik ook iets mee. Ik heb nu twee eenvoudige no nonsense oefeningen die voor iedereen kunnen werken. Deze vormen zijn voortgekomen uit mijn wens om inzichten te vertalen naar het grote publiek. Het is voor iedereen weggelegd om de vredige non duale ervaring te ervaren en te integreren in het dagelijkse leven. Weg van de stress van doelen en voldoen aan verwachtingen van anderen.

De centrale vraag is; hoe hongerig ben jij?

Ik werd geïnspireerd door onderstaande filmpjes;

Hij past het vooral toe op zakelijk succes, maar wanneer ik naar mijn leven kijk kan ik het op alles toepassen wat ik wil en niet doe. Alles wat ik half doe is door een gebrek aan die hongerigheid. Dat zien maakt het helder. Vanuit dat besef kan het zo blijven of ontstaat er meer intensiteit achter een bepaald verlangen. Deze man is zo’n beetje het tegenovergestelde van satsang figuren en misschien toch ook niet. Kijk door het rode jasje heen.

De onderstaande serie gaat over een innderlijke vechtmentaliteit. Hoe arme kinderen vechten gebruiken om te overleven. Deze mentaliteit heb je in de kern ook nodig om je zelf te realiseren.

Stel hier je vraag