Het feit dat het lichaam zich goed en slecht kan voelen is een bewijs dat het lichaam weet wat natuurlijke harmonie is. Het lichaam weet hoe het in harmonie kan komen. Alle religies, therapieƫn en satsangs komen voort uit deze simpele wijsheid van het lichaam. Het lichaam beweegt zichzelf voortdurend naar ontspanning.

We leven in een informatietijdperk. Er is geen computer zo intelligent als het lichaam. Het verwerkt biljoenen bits per seconde. Lijden ontstaat in het beperken van de beweging van deze informatiestroom. Door vast te houden aan mentale regels, doelen en ideaalbeelden wordt de natuurlijke harmonie verbroken.

De essentie van de harmonische geest is leeg, positief, transparant. De invulling en betekenis die de geest inbrengt is een droom, een spel en is tegelijk echt! De geest met regels, doelen en ideaalbeelden kun je er helemaal laten zijn. Ervaar ook dat er in essentie geen doelen, betekenis of moraal bestaat.

Het gevoel in het lichaam is een onderdeel van een gigantisch systeem van hier en andere plekken, nu en niet nu, ik en anderen, dualiteit en non dualiteit. Het lichaam ervaart het hele universum. Dit eenvoudige gevoel van lichamelijke levendigheid in een oneindig universum is de essentiƫle innerlijke ervaring. Ik ervaar mezelf op vele manieren; als het centrum van het universum, als leegte, als een onbetekenend onderdeel van een geheel, als een ontvouwende beweging, als ruimte, als kennendheid, etc . Ik ben alles en ik ben niets.

Door met een nieuwsgierige vriendelijke aandacht te verblijven in de lichamelijke sensaties wordt alles duidelijk.

Stel hier je vraag