Alleen wanneer je luistert naar de woorden is het mogelijk om jezelf te realiseren als het Absolute. Alleen luisteren is niet genoeg, het oefenen en toepassen vand e woorden is essentieel.

Wanneer je denkt dat je God of het Absolute bent, zul je jezelf realiseren als DAT, wanneer je denkt dat je een persoon bent met verlangens en bezit, dan wordt je dat. Het is net als het manifesteren van een imposant gebouw. Het begint met een gedachte. 

DAT wat jij bent is los van elk verlangen. Zie dat alles bestaat uit licht, dat er geen object en subject is. Alles is een geheel. DAT wat ik ben, jij bent dringt door in alles. Alle zogenaamde  levende en niet levende materie.

Je lichaam houdt ooit op, dus waarom zou je daar NU bang voor zijn?

Dit perspectief is voorbij elk perspectief. Er is geen persoon, geen verlangen, geen lijden, er is NIETS.

Wanneer je een glimp van je ZELF ervaart blijf dan daar. Blijf weg uit de wereld van objecten en verlangens. Alles is vervuld als het Absolute. Oefen dit perspectief, ervaar het, zie het, word er een geheel mee. Dit zijn woorden, ga voorbij deze woorden.

In de afwezigheid van verlangens en gedachtes blijf JIJ over, de bron van waaruit het pure gewaarzijn ontspringt, JIJ en IK zijn gelijk

De boom ben ik, de stoel ben ik, het gras ben ik, het denken ben ik, alles is IK. Wanneer je dat beseft is er geen enkel verlangen om iets te zijn, te worden of te verkrijgen. Er is alleen maar vrijheid.

Luister naar de instructies en pas de aanwijzingen toe in meditatie gedurende de dag in wakkere staat

 Wat je ook eet, niet eet, doet of niet doet. Dat heeft geen enkele waarde. De wereld is werkelijk een illusie. De persoon zal nooit vrij worden. JIJ bent vrij van de persoon.

Stel hier je vraag