Twijfel komt voort uit een hechting aan logica.

Is er een eindpunt in de zoektocht naar je Zelf? Het antwoord is: ja.

Volledige twijfelloosheid ontstaat in de realisatie dat jij het Absolute bent.  De realisatie van het Absolute maakt zichzelf kenbaar door een constante kennendheid. De onkenbare bron van deze kennendheid is je identiteit.

Dit betekent dat al het andere wat je ervaart, jij niet bent. Jij bent niet het lichaam en ervaring. Het Absolute is voorbij het zuiverste gewaarzijn/bewustzijn/ik ben. Het is als stilte, maar het is niet stilte. Het is als ruimte, maar het is niet ruimte. Het is als essentie, maar het is niet essentie.

De vraag; waar komt gewaarzijn/bewustzijn/ik ben/kennendheid vandaan? is een vraag die de potentie heeft om het Absolute te ont-dekken. Het lijkt vaag, omdat het uiteindelijke niet te verwoorden is. Toch is het Absolute het meest wezenlijke. Zo wezenlijk dat het alle vragen en twijfel over wat je bent stopt. Het Absolute is niet logisch en daarom onmogelijk om het in woorden uit te leggen of een logisch stappenplan te maken.

De stabiele realisatie van het Absolute is het eindpunt van Zelfrealisatie. Dit betekent niet dat het leven stopt of alles duidelijk is. Het leven en het stuntelen blijven gebeuren, alleen weet je NU wat je bent.

Stel hier je vraag