De realisatie dat jij goddelijk bent is heel dichtbij en intiem. Het is te realiseren via de felt sense. Bij mij gebeurt dit aan de voorkant van het lichaam rondom het hart. Het is een krachtige energetische ruimte waarin het persoonlijke samenvalt in het non duale. Het is moeilijk uit te leggen en toch een heldere werkelijke ervaring. Het enige wat ik voor jou kan doen is het je zelf laten ervaren door middel van verbonden ademen en focussen. Mijn ervaring is dat wanneer je deze technieken een aantal keer met concentratie doet en de aandacht op de juiste plek plaatst het op een gegeven moment vanzelf gaat. De felt sense is een ruim bewustzijn in contact met wat er op dat moment speelt. Het is tegelijk de deur naar het gebied waar het persoonlijke samenvalt met het onbeperkte.

Het beeld wat ik heb is een ‘wormhole’. Het is een beperkte en zichtbare ruimte en wanneer je er in komt en ontspant kom je in een grenzeloos ander universum. Het is verbonden en totaal anders qua beleving.

De felt sense is verbonden met het lichaam. Het kan in het lichaam en buiten het lichaam gevoeld worden. Het heeft essenties zoals sereniteit, alwetendheid, kracht, helderheid, richting en het is tegelijk niet wetend. Het steeds weer met de aandacht terug gaan naar deze levendige en trage sensatie brengt je in een keuzeloos aanwezig zijn waarin alles vanzelf gebeurt. Het denken hoeft zich niet in te spannen wanneer de aandacht in de felt sense verblijft. In eerste instantie wil het denken de controle niet uit handen geven, omdat het alles vast wil zetten. Het gevoel van geluk wat ontstaat in het steeds weer afstemmen op de felt sense is echter zo uitnodigend en vreugdevol dat het denken zichzelf op een gegeven moment in liefde opgeeft. Wanneer het denken stopt is er pure aanwezigheid, ik ben. Dit is de deur naar het Absolute.

Verblijf en word verliefd op de felt sense, ik ben. Dit brengt je bij de ervaring dat je non duaal goddelijk bent zonder dat de persoonlijke essentie verdwijnt.

Stel hier je vraag