We zijn nu een week aan het rijden door Spanje om een visie te krijgen op wonen en werken. Er is van alles te koop en te huur. Ik ben op dit moment aangetrokken door Gredos mountains en de omgeving van Ferrol (mooie stranden en surfplekken).

Ik ben onbeperkt bewustzijn (ontwaken) en een persoon in de wereld (groei)

Qua werk ontstaat een richting; een stichting ter bevordering van het Fundamenteel Welzijn voor dak en thuislozen en andere kwetsbare mensen. De stichting is in oprichting en zal over een paar weken klaar zijn. We willen met behulp van circels de energie rond dit idee vergroten en van daar uit het werk laten ontvouwen. Het is iets wat we met veel mensen kunnen doen.

Dit jaar freewheelen en dakloos zijn brengt me langzaam en zeker opnieuw bij mijn persoonlijke kern. Er zijn dagen bij van totale leegte die doet denken aan de dood. De dagen zijn chaotisch en ongestructureerd. Toch is het of iets ons voortbeweegt en er een onderliggende logica zit.

Elke dag vakantie vieren is inmiddels alweer saai

Het Fundamenteel Welzijn werk (ontwaken en groei) in de wereld zetten met een erkende structuur (stichting) met een doelgroep waar ik veel liefde voor voel (dak en thuislozen).

Zingeving komt voort uit wat ik nu belangrijk vind

Ik heb jarenlang ervaring met het koppelen van deze doelgroep met spiritualiteit en zingeving. Zeer leuk werk en ik kom er dus weer op terug. Het brengt voor mij ook een koppeling met ondernemen. Ik heb een ondernemend stuk in mij, maar niet super commercieel. Met de mindset van een werknemer heb ik steeds minder. Ik wil zelf bepalen waar ik mijn tijd aan besteed. Binnen de stichtingen waar ik werkte was ik altijd aan het ondernemen.

Wonen komt op een tweede plaats

Het wonen kan deels in buitenland en deels Nederland. Ik wil mensen ook een stukje meenemen op reis. Een andere omgeving opent de mind. Komende tijd gaan we mensen uitnodigen voor circels rondom dit idee. Wil je meedoen dan kun je het me laten weten.

Hoe volg ik mijn hoogste impuls?
Het is steeds weer doen wat ik belangrijk vind in het moment. Dit kan er chaotisch uitzien. Zo waren we deze week impulsief door Spanje aan het rijden op zoek naar een mooie plek en komen we erachter dat we geen eigen plek in Europa willen hebben op dit moment. Nicaragua krijgt meer aandacht. We hadden deze reis echter nodig om deze focus te krijgen.

Het volgen van mijn hoogste impuls is ook, eten wanneer ik honger heb en actie ondernemen als ik iets zie wat actie nodig heeft. Niets laten liggen. Als het olielampje van de auto gaat branden dit direct opvolgen bijvoorbeeld. Dit is een dagelijkse beoefening van scherpte en actie. Mijn innerlijke luiheid weinig kans geven.

Op de achtergrond word ik geprogrammeerd.
Economische recessie (inflatie)
Energie te kort
Klimaatopwarming
Virussen en aankomende winter
Nucleaire/economische oorlog met Rusland

Wat is het ergste wat er kan gebeuren? geldnood?, niet meer kunnen vliegen op termijn?, niet weg kunnen uit Europa?, onderdrukking?, de dood?

Het volgen van mijn hoogste impuls ziet er aan de oppervlakte chaotisch uit. Toch zit er orde in, dat zienik meestal pas later met terugwerkende kracht. Welkom chaos.

Dat hele Nicaragua idee komt ook voort uit deze angst. Een plek beginnen in een land met minder regels, meer natuur, warmte. Wel een dictator aan de macht en andere onveiligheid….Tja wie zal het zeggen, wat is wijsheid? Dat is ook het volgen van mijn hoogste impuls.

En wat ik (ook) ben, is onveranderlijk, vrij van en in alles. Zonder enkele angst of actie. Dit is de schijnbare tweedeling van mijn perceptie. Ontwaken en groei gaan hand in hand.

Stel hier je vraag