God komt alleen wanneer je actief omgaat met wat er is. Dat is een enorme inspanning, ook al is het een niets doen. Pijn vermijden is het goddelijke uitstellen. De kern van de zoektocht gaat vaak gepaard met de aanraking van de pure hulploosheid. Het niet meer weten wat te doen in volledige pijn. Wanneer je deze pijn kan ervaren door geen afleiding meer te zoeken verdwijnt alle zelfmedelijden. Dat is kracht. Totale kwetsbaarheid is pure kracht.

Een deur naar God is het energetisch ervaren dat de diepste pijn een vervorming van goddelijke vreugde is. Elke beweging zoekt naar geluk en bevrijding van pijn. Dat is een eerbetoon aan het grote geluk van zelfrealisatie. Dit kan alleen door de pijn naakt te ervaren. Duik diep het lichaam in en ervaar elke sensatie die je tegenkomt. Wanneer je elke innerlijke sensatie kan ervaren kun je de wereld en je leven ervaren zoals die zijn. Dat is werkelijke overgave.  In deze overgave begint het Absolute door te dringen in de ervaring. Dit geeft gevoelens van dankbaarheid, eenheid, liefde, aanwezigheid, etc. Dat zijn tekenen van ontwaking.

Wees moedig en ervaar alles.

Alles toelaten betekent niet dat iedereen over je grenzen heen gaat of dat je alles maar moet slikken. Grenzen ontstaan in de ervaring van alles toelaten. De grens kan langzaam ontstaan of als een directe kracht ervaren worden. Neem je gevoel serieus. Er is intiem contact nodig met je innerlijke kern. Hierin wordt alles ervaren, verwerkt en tot een handeling omgevormd. Dit gaat allemaal vanzelf en daar hoef je je niet mee te bemoeien. Dat is de zoveelste paradox. De nee ontstaat in een ja. 

Stel hier je vraag