IMG_5121Ik ga werken en kom thuis. Ik heb geen spannende plannen of ambities. Helpen bij een verhuizing en autorijden met de raampjes open zijn de hoogtepunten in mijn leven. Ik merk dat hoe ouder ik word hoe meer zelfherinnering er is. Hoe meer zelfherinnering er is hoe soberder en simpeler het leven wordt.

Ik zie het fenomeen van zelfrealisatie als een natuurlijk proces naar de fysieke dood toe. Alles achterlaten in vrijheid. Er is een voortdurende gewaarwording van aanwezigheid en dat is een soort vreugde. Een vreugde van waaruit ik nergens heen hoef, niets hoef te doen en niets hoef te begrijpen.

Alles heeft en is essentie en dat voortdurend ontdekken geeft mij vreugde. Het verdiepen van mijn relatie met mijn vrouw, kinderen en collega’s is een vorm essentie ontdekken. Hoe kan ik met hen samenzijn in liefde en openheid? Hoe kan ik met een groep mensen iets neerzetten in de maatschappij waarbij we ons welzijn en dat van de omgeving vergroten? Dat zijn eindeloze ontwikkelingen waarin ik mijzelf en anderen motiveer te kijken naar mogelijkheden. Ik zie overal mogelijkheden. Deze manier van zijn komt voort uit het wegvallen van de lading die in de persoonlijkheid verborgen zit. In aanwezigheid is er voortdurend essentie zoals helderheid, kracht, liefde, wil, etc.

In mijn voorhoofd speelt altijd zelfrealisatie als hoogste bron van geluk. Geluk is in mijn beleving heel breed. Het is niet zozeer het voelen van liefde of extase. Dat is een klein onderdeel wat komt en gaat. Geluk is aanwezig zijn in alles wat er is.

Ik weet inmiddels hoe mijn ontwikkelingsproces is verlopen en hoe langdurig en complex dit was. Het is niet eenvoudig over te brengen en het vereist een langdurig samen zijn. Ik weet ook dat ik geen leraar ben zoals mijn leraren zijn. Ik krijg steeds meer respect voor hun werk en leven. Ze zijn zo beschikbaar jaar in en jaar uit. Alleen op deze manier kun je mensen werkelijk helpen op het gebied van zelfrealisatie. Het is echt een top prestatie die ze leveren in mijn ogen.

Ik heb aan mijn werk en gezin meer dan genoeg!

Stel hier je vraag