fbpx

Ik heb nooit iets met geld opbouw gehad, omdat er altijd genoeg was. De laatste jaren werd ik met name door internet geconfronteerd met de illusie van geld, macht en economie. Ik ben toen meer gaan nadenken over geld. Er kwam een moment dat ik steeds minder zin had om in een werkstructuur te zitten en heb mijn huis verkocht. Daar kreeg ik zo gek veel geld voor dat ik wakker werd op het gebied van hoe ik geld uit de onzinnige economie naar mij kan laten stromen. Ik begon te lezen over hoe ik om kon gaan met geld. Het idee is simpel, geld wat ik niet nodig heb kan ik investeren.

Na een jaartje onderzoek kwam ik er achter dat de nieuwe verdien en investeringsmodellen vooral op internet te vinden zijn. Ik ben me gaan verdiepen in bitcoin en daarmee crypto in het algemeen. Ik kon geld op een eenvoudige manier vermeerderen (stapte wel op het laagste punt van de vier jarige cyclus is, dus ook een beetje geluk). Bitcoin is meer dan een digitle munt. Het is een technologie die werkt, een community met een ideaal en een veilig systeem. Dit jaar stappen ook de grotere instituten in en wordt het steeds gewoner.

Na de Bitcoin ben ik verder gaan kijken en kwam via wat omwegen uit bij daytrading van aandelen op de Amerikaanse beurs. Daar voelde ik een klik mee. Ik kan er mijn intelligentie en impulsiviteit in kwijt. Het is in de basis een training omgaan met angst en onmatigheid. Daarnaast moet ik allerlei technische dingen onder de knie krijgen zoals programma’s, strategieen, algemene markttrends en analyses van grafieken. Het is een vak en de sfeer onder de daytraders is een gezond gestructureerd leven leiden, omdat er alertheid en wakkerheid nodig is om de markt in te gaan. Het is geen gokken, hoewel het wel elementen heeft van gokken.

Veel mensen snappen de achtergrond van bitcoin en daytraden niet en ik heb gemerkt dat men daar soms neerbuigend over kan doen. De veel gehoorde opmerking; “het heeft geen maatschappelijk nut” kom ik vooral tegen in gesprek. Het is veel complexer dan dat. Ik zie Bitcoin als de basis van een gezond economisch systeem zonder centrale manipulatie. Ik zie daytraden als een mogelijkheid om geld te verspreiden naar arme mensen. 

Wat het ook is, iedereen moet een eigen strategie vinden die bij zijn of haar persoonlijkheid past. Wanneer jij een horeca zaak wil beginnen of een marketing bedrijf is dat prima, volg je hoogste impuls. Die klopt. Het enige wat belangrijk is, is dat je de winst die je niet direct gebruikt voor je dagelijkse leven kan investeren om het geld te vermeerderen. En wat je vervolgens met je geld doet bepaalt jouw maatschappelijke waarde.

Als ik drie duizend euro in de maand heb leef ik als een koning. Daarnaast deel ik mijn rijkdom met mensen die ik in mijn leven tegenkom en er een goed gevoel bij heb. Ik zie geld meer en meer als een spel.

Share This
Stel hier je vraag