blauwhandDe band met een leraar is bijzonder en kan veel voor je betekenen. De leraar-leerlingverhouding is een tijdelijke vriendschap die uiteindelijk eindigt in het ontdekken van het guru-principe in jezelf. Een heldere essentie die richting geeft aan je bestaan. Misschien het best te omschrijven als een subtiele substantie die bestaat uit zuiver kracht en kennendheid met een oneindige diepte.

De leraar heeft als doel je te wijzen op waar je het best kunt kijken en hoe je je aandacht efficiënt gebruikt om tot essentie te komen. De leraar is er ook om je steunen en je problemen te dragen in de soms moeilijke weg naar vrijheid.

Waarom zou je alles opgeven voor iets wat misschien niets oplevert? Deze vraag is niet bevredigend te beantwoorden door een leraar. Het enige wat werkt is je overgeven aan je innerlijke impuls om jezelf te realiseren en te vertrouwen op de leraar. Dat is niet niks.

Wanneer je er een hebt gevonden en je hebt je verbonden maak er dan gebruik van. Wees in de nabijheid van de leraar en stel je vragen. Verlies geen tijd. Kijk ook naar zijn of haar leven. Is dat een weerspiegeling van zijn of  haar woorden? Neem niet alles aan, wees zelf helder en kritisch als het nodig is.

De werking van de leraar is een directe weerspiegeling van jouw overgave. Hoe meer jij je overgeeft, hoe meer de leraar tot bloei komt. Het is een wisselwerking. Wacht niet passief af totdat de leraar jouw kant op kijkt. Breng jezelf in de relatie en blijf hem of haar lastig vallen totdat alles helder is.

Deze band eindigt in gelijkwaardigheid en zelfrealisatie. Dan ga je je eigen unieke weg. Je staat er alleen voor.

 

 

Stel hier je vraag