fbpx

Mijn weg is via het lichaam. Vandaar dat ik alles via het lichaam uitleg en laat ervaren. Het lichaam en verlichting zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Ik begon mijn lichamelijke weg bij Isaac Shapiro. Het ging in mijn beleving alleen over het ervaren van weerstand en openheid. De theorie was simpel; er is alleen dit moment en dat kun je in openheid of weerstand ontvangen. Je hoeft hier niets aan te veranderen, alleen gewaar te zijn. Dit heb ik twee jaar elke dag gedaan. Op een geven moment kwam ik erachter dat weerstand nooit weg gaat en dat er een derde partij is dat deze weerstand en openheid gewaar is.

Tegelijk ging ik elke week naar Prajnaparamita. Dat was in mijn beleving meer mentaal. Wat wil je nou? Denk eens na voordat je een vraag stelt? Wat kom je doen? Je hebt 1 leraar! Focus! Bij haar kreeg ik de instructie; vestig je stevig in de waarnemer. Na een paar maanden ontsond het inzicht dat de driekhoek van waarnemer, waarnemen en het waargenomene een geheel was. Er was geen aparte waarnemer. Dat is een gedachte.

Nadat ik bij Isaac en Prajnaparamita weg was, omdat ik niets meer van ze kon leren, ging de zoektocht verder. Het boek I am That van Sri Nissargadatta kwam in mijn leven. Zijn instructie was; verblijf in de conceptloze aanwezigheid, ik ben, en alles wordt duidelijk. Dit deed iets met mij. Na maande intense beoefening ontstond er twijfelloze helderheid over wat ik ben. De herkenning dat ik dit altijd al was geweest. Dat is nooit meer weg gegaan.

Tegelijk is die realisatie van Bewustzijn zijn niet volledig. Het is in de jaren daarna zich gaan belichamen in het dagelijkse leven van persoonlijkheid, relatie en gezin. Ik ben IK. De Persoon van Zijn. Dat betekent ik ben een belichaamde persoon in een wereld en ik ben ondefinieerbare goddelijkheid. Een deel leeft in tijd en ruimte, een deel bestaat voorbij tijd en ruimte. Deze realisatie werd gespiegeld in het werk van AH Almaas.

Vanuit al deze inzichten in hetzelfde zijn twee lichamelijke vormen van overdracht ontstaan die oneindig zijn in de ontdekking van wat je bent. De onveranderlijke ontwaking en de veranderlijke groei.

[wysija_form id=”2″]

Share This
Stel hier je vraag