Focussen brengt je bewust in de directe ervaring van dit moment

Jouw lichaam verwerkt elk moment miljoenen stukjes informatie in relatie tot de omgeving. Van al deze informatie komt slechts een klein deel in het bewustzijn. Het grootste deel gebeurd voor jou onbewust in het lichaam. De techniek of vaardigheid focussen vergroot het lichaamsbewustzijn enorm. Het is een praktische en exacte techniek voor inner engineering.  Ik kon geen goede Nederlandse woorden voor inner engineering vinden. Maar geeft mij een gevoel van grip hebben op de innerlijke biologische computer.

Een felt sense is een vaag en toch complete ervaring rondom een bepaald thema. Door deze felt sense te onderzoeken komt er een felt shift (of body shift) die gepaard gaat met een inzicht, een geestelijke verruiming en/of een lichamelijke ontspanning. Wanneer het lichaam een innerlijke shift maakt, ben jij als persoon ook veranderd. Focussen bestaat uit vijf herkenbare stappen om een felt shift te bewerkstelligen. Focussen is een vaardigheid. Mijn ervaring is dat het bij iedereen werkt.

Een felt sense is een lichamelijke sensatie met een enorme bron van informatie. Je kunt toegang krijgen tot verborgen informatie door deze lichamelijke sensatie uit te breiden met een beeld, een woord of een fysieke beweging erbij te vinden. Het ontstaat allemaal in het moment. De felt shift ontstaat, omdat er ineens extra verruimende informatie vrijkomt uit het lichaam. Er ontstaat een wezenlijke verandering in het lichaam.

Focussen is een vaardigheid om elke ervaring te aanvaarden en niet te verdwalen in verhalen. De directe ervaring brengt vertrouwen. Er is niets anders dan jouw directe ervaring. Focussen aanvaard het lichaam, denken en voelen en geeft daarmee de mogelijkheid om daar aan voorbij te gaan.

Wat ik in de loop van de tijd heb uitgevonden is dat je na een felt shift in het lichaam makkelijk naar een ervaring van essentie kan komen en daarna Zelfrealisatie makkelijk herkent. Zelfrealisatie is de realisatie dat jij het Absolute bent. Het Absolute is het besef dat jij iets/Dat bent voorbij ervaring, essentie en bewustzijn.

Het is eenvoudig, gewoon en tegelijk het allerhoogste.

 

Stel hier je vraag