fbpx

Wanneer ik Verlichting zoek vind ik mezelf, wanneer ik mezelf zoek vind ik Verlichting

Het is alsof de ervaring in het moment een eindeloze zichzelf verfijnende dimensie in zich heeft. Deze verstilde beweging ervaar ik als mijzelf. De op de voorgrond staande ervaring van de wereld, lichaamssensaties, gedachtes en gevoelens ben ik ook. Het is allemaal echt!

De identiteit is echter verrijkt met en verschoven naar bewustzijn en ruimte. Vanuit deze waarneming gebeurt alles en is er niet iemand die iets doet. Er is geen zin, richting, ambitie of doel. Het grootste succes is het kennen van mijzelf. Kennendheid.

Wanneer de aandacht zich verplaatst naar de persoon ontstaan er allerlei gedachten en gevoelens over zingeving, richting, ambities en doelen. Ook dat gebeurt. Het is allemaal niet zo serieus.

Share This
Stel hier je vraag