fbpx

Het is eenvoudiger dan je kunt bedenken

De felt sense is een vage sensatie in of rondom het lichaam. Er zijn er meerdere in een moment en je kunt er op een tegelijk focussen. De felt sense is een helder te ervaren sensatie en tegelijk ongedifferentieerd. Het is geen concrete emotie of gedachte. De felt sense is de kern van het ontvouwende principe van het menselijke ontwikkelingsproces.

Alles gaat vanzelf.

De felt sense van Aanwezigheid is die sensatie die te maken heeft met jouw individuele gevoel van ‘aanwezigheid’  zonder begrenzing (ik ben). Dit kan een scherpe aanwezigheid in of rondom je lichaam zijn en ook een ondefinieerbare ruime ervaring.

Het ervaren en verblijven in de felt sense van Aanwezigheid brengt je uiteindelijk bij iets absoluuts. Dit is eerst te ervaren als de bron van bewustzijn of ik ben. Daarna ervaar je het als jeZelf. Vanuit deze realisatie worden alle spirituele percepties helder; ik ben alles, alles is bewustzijn, ik ben het absolute, alles is illusie, ik ben wat ik ben, er is geen persoon, etc.

Andere dingen die gebeuren is het stoppen met zoeken en streven naar verlichting. En er ontstaat een genieten ‘om niets’ in het lichaam wat uitlopers kan hebben naar extase.

Instructieboekje focussen

Share This
Stel hier je vraag