Niet alleen het weer wordt steeds onrustiger, mensen ook.

Er is een nieuwe beweging aan het opstaan die rebellie motiveert om aandacht te krijgen voor het milieu. Er zijn meerdere van dit soort bewegingen die in het westen opkomen. Deze nieuwe sfeer van burgelijke ongehoorzaamheid komt voort uit de huidige culturele milieu situatie. Ik vind het interessant om te zien hoe meer en meer groepen zich laten horen. Het lijkt de enige manier om culturele milieu veranderingen door te voeren.

Er is chaos en ontregeling nodig om naar een ander perspectief te komen

Onderstaande video geeft een uitleg vanuit welk geachtegoed deze beweging voortkomt. Heftige boodschap en de moeite waard om te horen. Er zitten naar mijn mening aardig wat gevaren aan een dergelijke instelling en tegelijkertijd is het wellicht de oplossing voor het niet snel genoeg veranderende gedrag van ons als mens.

Meer technische kennis in de politiek?

Iets wat ik hoorde in een interview met Elon Musk was dat de leiders in de politiek een gebrek hebben aan technische kennis, waardoor allerlei technische oplossingen ten behoeve van het milieu geen doorgang vinden. In China is dat totaal anders zegt hij, daar hebben belangrijke politieke functies vaak extacte studies als achtergrond. Een ander ding wat hij zegt is dat de voortgang van Artificial Intelligence moet worden afgeremd. Het gaat te snel. Het kan alleen gereguleerd worden wanneer de ontwikkelingen gevolgd en beoordeeld worden. Zo geeft hij als voorbeeld de veiligheidsriem in auto’s. Dat heeft zeker tien jaar geduurd voordat het van idee naar werkelijkheid is veranderd. In het begin was iedereen tegen dit idee.

Verwoorden is belangrijk.

Het verwoorden van dingen is belangrijk voor de voortgang van alles. In dit geval denk ik dat de overheid beter moet leren verwoorden wat er op dit gebied al wel en niet wordt gedaan. Ik heb het idee dat dit meer rust en inzicht zal geven.

Wat heeft dit met Zelfrealisatie te maken? Zelfrealisatie is vanuit mijn optiek een complexe ontvouwing op meerdere gebieden. De spiritualiteit van verhalen en non dualiteit raken in mijn beleving hun kracht kwijt. Er is een meer geintegreerd perspectief nodig in onze ontvouwende bewustzijnsperspectief. Vanuit de integrale visie die is geinitieerd door Ken Wilber zijn er vier kwadranten/perspectieven van de werkelijkheid. Het ligt er maar aan vanuit welk kwadrant je interpreteert. Een bovengenoemde culturele uiting valt oner het perspectief van het vierde (sociale) kwadrant van de aqal. Deze beweging komt voort uit een innerlijke ontvouwing van het collectieve bewustzijn.

Stel hier je vraag