Een belangrijk aspect van mijn teaching is het ervaren en herkennen van innerlijke essenties (leegte, vreugde, intelligentie, stilte, helderheid, liefde, aanwezigheid, sereniteit, kracht, onschuld, leiding, wil, etc.). Dit zijn innerlijke non duale te ervaren substanties die een effect hebben op de uiterlijke verschijning, gedrag en hoe iemand aanvoelt. De essenties vormen het openen van het hart. Als mensheid groeien we steeds meer naar deze hart openende authenticiteit toe. Het voelt fysiek ook rondom het hart.

In Partner Inquiry onderzoeken we deze essenties in het moment en leer je hoe je deze kunt opwekken. Het lichaam maakt deze aan in het ervaren van de felt sense die bestaat uit een verhaal, een emotionele sfeer, een lijflijke sensatie, een symbool en de onderliggende behoefte. Wanneer al deze aspecten bij elkaar komen ontstaat er een lichamelijke verschuiving waarin essenties ontwaken. Door hier mee te leren spelen ontstaat er een twijfelloos en fundamenteel welzijn. Vanuit deze positie kun je jezelf realiseren als bewustzijn en vervolgens het absolute.

Voor mensen in je omgeving die niet op deze manier inquiry doen kun je de essenties die je ziet spiegelen. Dit kun je eerst uitproberen in de Authenticiteitcirkel, zodat je het daarna in het dagelijkse leven kunt inbrengen. Je kinderen en vrienden laten vaak essenties zien zonder dat ze het weten. Door dit bewust te maken gaat iemand zijn of haar innerlijk geluk steeds meer herkennen.

Ontwaking en groei zijn voor mij het steeds meer thuiszijn in en spelen met persoonlijke essenties. Het is een concreet hulpmiddel om jezelf en anderen te reguleren in het dagelijkse leven.

Stel je voor dat de overheid in plaats van of naast de anderhalve meter maatregel en mondkapjes deze essenties gaat benadrukken. Ik merk dat de voortdurende programmering van het afgelopen half jaar een ware persoonlijke en cultuurverandering te weeg brengt. Dat is ergens ook geniaal. Dit is wat een drie maandse cursus ook kan betekenen. Een herprogrammering van je ervaringsmogelijkheden. 

Stel hier je vraag