De hersenen leren het best door de staat waar je naar verlangt meer te ervaren. Een begin is om de intentie te zetten om vasthoudend een essentie zoals liefde, ruimte, leegte, openheid of kracht te willen ervaren? Na het zetten van de intentie gaan we met lichamelijke sensaties aan de slag. Focussen is een manier om elke willekeurig gevoel (van lijden) om te zetten in een vorm van geluk. Werkelijk contact wat ontstaat in de Authenticiteitcirkel leidt ook naar onmiddelijk geluk. Op de een of andere manier zijn onze lichamen zo gemaakt.

Ik vind steeds meer manieren om deze geluk brengende staten van zijn te integereren in het dagelijkse leven van gezin, werk en verantwoordelijkheden.

Wanneer de balans tussen serieusheid en speelsheid goed zit dan is dat de perfecte basis voor transformatie. Wat goed werkt is een balans van 70-30%.

Zo heb ik wat nieuwe element ontdekt die werken; on-schuldige rust, embodiment van speelsheid en liefde geven aan iets wat je bezighoudt.

On-schuldige rust.
Dit zijn momenten van integratie waarbij je tijdens mijn groepen even kan uitchecken en kan rusten. Wanneer je er geen schaamte of schuld bij voelt is wordt het een moment van diepe integratie. Zo leer je ook dat je tijdens je dagelijkse werkzaamheden af en toe een on-schuldig moment van rust kunt nemen.

Embodiment van speelheid.
Wel gebaar kun je voor jezelf bedenken wat je herinnert aan speelsheid? Dan wordt het mogelijk wanneer je te veel serieusheid ervaart dit gebaar voor jezelf en anderen toe te passen. 

Liefde geven aan iets wat je bezig houdt.
Door simpelweg liefde te geven aan een proces wat in je speelt ontwikkelt het zich vanzelf. Het lijkt op de zachtheid van het “hallo” zeggen in het Focussen, alleen stuur je intentioneel nu liefde naar die plek in je waarneming. 

Stel hier je vraag