Wanneer je een moment in je ervaring hebt van pure liefde, ruimte, stilte, sereniteit, helderheid of andere essentie kijk dan eens of jeĀ JEZELF ALS DIE ERVARING KUNT ERVAREN. In deze oefening draait je identiteit om van een persoon met lichaam, denken en voelen naar een identiteit van alleen maar liefde, ruimte, stilte, etc.

Het is een eenvoudige ervaring, waarin al het zoeken stopt.

De ervaring dat jij iets ruims, liefdevols, stils bent verdiept zich vanzelf wanneer je het aandacht geeft, terwijl het idee en het functioneren van de persoon niet opgegeven hoeft te worden. Alles wordt meer en meer ruim en flexibel. Door jezelf als ruimte, liefde, helderheid of andere essentie te ervaren vermindert de serieuze lading van de persoon die bestaat uit overleven en concepten.

De subtiele positieve lading van essentie wordt groter.

De aandacht verplaatst zich meer en meer door de idee van de persoon en de onpersoonlijke essentie. Het is er allemaal tegelijkertijd.

De identificatie met essentie wordt geleidelijk groter en groter…

Voor de buitenwereld lijkt het alsof je als persoon meer en meer naar buiten komt, authentieker wordt, persoonlijker wordt. Jouw innerlijke ervaring is juist dat je ruimer en onpersoonlijker wordt. Je bemoeit je steeds minder met het persoonlijke leven, omdat het helemaal vanzelf gebeurt.

 

 

Stel hier je vraag