Een intens verlangen om wakker te worden?

Hoe mooi de natuur ook is, hoe goed je relatie of hoe succesvol je bedrijf, er is niets voor jou bij. Hoeveel ellende er ook is op de wereld of in jouw lichaam, er is niets voor jou bij. Deze hele wereld en ervaring is er om jouw te laten ontdekken wat je bent.

Dat wat jij bent is een directe ervaring van compleetheid, volledigheid en stilte. In de wereld van woorden heeft het namen zoals verlichting, verlossing, zelfrealisatie, etc. In de onmiddellijke realisatie van wat je bent vallen al deze benamingen en daaraan gekoppelde ideaalbeelden weg. Het is direct, simpel en tegelijk het allerhoogste

Wanneer je werkelijk realiseert dat de persoon, de gemanifesteerde wereld en de ervaring niets zeggen over jou kun je er anders naar gaan kijken. Dit hele spel is dienend aan Zelfrealisatie. Wanneer je gevestigd raakt in de waarnemer en daardoor voorbij de ervaring gaat valt plotseling alles samen of in elkaar. Er ontstaat een verandering van perceptie. Dat wat je bent is niet de persoon die bewustzijn ervaart en in de wereld participeert. Dat wat je bent is dat iets wat er aan ten grondslag ligt. Vanaf dat moment is er niets meer voor jou (als persoon) uit deze wereld te halen of te vermijden. Jij ervaart jezelf namelijk als iets voorbij aan de persoon, de wereld en de ervaring. Tegelijk verandert er niets.

1.Informeer jezelf goed over wat je bent en ga oefenen met deze kennis (inquiry en/of meditatie).

2.Hou het simpel, richt je op de kennis dat je bewustzijn of kennendheid bent.

Vergeet de romantische verhalen en ideaalbeelden rondom verlichting. Blijf niet hangen in het drama van de persoon en de wereld. Het levert je niets op.

 

Stel hier je vraag