Yashodara.

Hou jij ook zo van voor het eerst als het gaat om intimiteit en sensualiteit? Die opgebouwde spanning wanneer je elkaar dan eindelijk aan mag raken? Die sublieme ontlading wanneer je voor het eerst all the way gaat?

Nou ik wel, I just love it, ik kan er letterlijk geen genoeg van krijgen. Elkaars hand vast te houden, eye gazing, een zoen op de mond en om nog maar te zwijgen over het orgasme. Never a dull moment. 

Hoe vaak kan je dat als mens met een en dezelfde persoon ervaren?

Het antwoord verraste mijzelf enorm. Want wat blijkt, ik kan mijzelf voor de gek houden. Door mijn mind en mijn lichaam te foppen, met totaal hetzelfde effect en genot. Hoewel het de zoveelste keer is dat ik dit met dezelfde persoon doe.

Als je wil weten hoe ik dat doe, lees dan door.

Al jaren geleden kwam ik erachter dat ik een zeer rijke fantasie heb. Daar komt bij dat ik heel graag speel en doe alsof. En ik heb een hoog libido en hou van mannen versieren, maar heb een hekel aan vreemdgaan (been there done it). 

Tel dat alles bij elkaar op en je hebt: Roleplay.

Met mijn liefje samen gaan we vreemd met elkaar, wisselen we dominantie en volgzaamheid af, laten we onze schaduwkanten er helemaal zijn en spelen we situaties uit die nooit echt plaatsvonden maar in het spel voelen als levensecht.

En verbluffend hoe het lichaam en de geest helemaal meegaan in het spel. De personen die we spelen ontstaan tijdens het spel, details worden ingevuld, gevoelens krijgen een naam.  Met het beschrijven van de nieuwe persoon die ik dan ben, ontstaat spontaan een aantrekkingskracht als zagen we elkaar voor het eerst. Zelfs als we ervoor kiezen ‘onszelf te spelen’ in bedachte situaties die nooit plaats hebben gevonden.

Er was een gedachte dat ik nooit meer zonder zou kunnen. Dat dit een voorwaarde voor opwinding zou worden en dat mijn lief en ik nooit meer als ons zelf in het hier en nu opgewonden zouden kunnen raken van elkaar. ‘Een nieuwe verslaving’, was een gedachte die opkwam. En deze heb ik onderzocht.

Ja het is verslavend, als in erg lekker. Maar, en dat verwondert me nog steeds, de algehele aantrekking was nooit weg maar lijkt door het spel vreemd genoeg wel meer levendig buiten het spel om wanneer we niet spelen tijdens de seks. Dus het werkt door in ons dagelijkse leven. Alsof we elkaar steeds opnieuw ontmoeten, telkens weer. En dat is een heerlijke bijkomstigheid.

En los van het lichamelijke aspect, is er ook een hele ervaring van ontdekken welke kant het gesprek en de ontmoeting in zijn geheel op beweegt. Doordat ik me opeens een ander voel en te maken heb met een persoon die ik nog niet goed ken, is dit een avontuur waarbij ik verbaasd sta van wat er uit mijn mond komt en waar ik toe in staat blijk te zijn. Niet heel vreemd natuurlijk want iets weet zich veilig en erkend.

Dus komt dit experiment mij als zeer geslaagd over. Ik word bevredigd in verschillende behoeftes: spel, avontuur, intimiteit, opwinding, verbinding, onderzoek, enthousiasme, creativiteit, kracht, gekte, overgave, lichamelijkheid, uitdaging, vrijheid en zo kan ik nog wel even doorgaan. 

Er zit zo’n gelaagdheid in, bijna niet in 1 blog te vangen.

Wat ik het meest bijzondere aan de Roleplay vind, is dat ik dit volledig met mijn favoriete man kan beleven. Nota bene mijn geliefde, met wie ik in een diepe verbinding door het leven ga. Zonder dat ik mijn behoefte aan iets anders, buiten hem om hoef te beleven. Het is dus mega veilig en vertrouwd terwijl de beleving verrassend en nieuw voelt. 

Ahee!

Ferry.

Ik ben van nature meer introvert. Dit betekent dat ik mezelf telkens weer over een grens moet zetten om deze roleplay te beginnen. Ik begin dus vaak met wat weerstand. De ene keer gaat het lekker de andere keer stroef, maar altijd een happy end.

Waar ik me over verbaas is dat ik me echt een totaal ander persoon kan voelen en denken. Alsof ik in de wereld van iemand anders ben gestapt.

Het spel geeft relativering aan mijn eigen persoonlijkheid als Ferry. Ook maar een rol. Ik kan in de roleplay nieuw gedrag uitproberen. Ik zie het als een onderdeel van onze Realplay waar we met koppels op een speelse manier tot inzichten komen. Het is meer Yashodara’s inbreng in de relatie en dat is al reden genoeg om er in mee te gaan.

Vandaag zat ik in de tuin te mediteren en werd de rol van spiritueel leraar geactiveerd. Die is dan met een helicopter view aan het meekijken om de ervaring op een goede manier te verwoorden voor anderen. Ineens maakte ik een vergelijking met onze roleplay. Er ontstond de impuls om die rol als leraar los te laten, met als gevolg een gelukzalige verruiming. Het loslaten van rollen brengt mij bij eenvoud en ontspanning.

In de Authenticiteitcirkel begon ik mijn rol als facilitator al snel als belemmerend te ervaren. Er was een soort er boven hangen, het proces waarnemen en mijn eigen geraaktheid en reacties er buiten te houden. Dat ervaarde ik als een subtiele dissociatie.

De focus van mijn aandacht bepaalt waarmee ik mij identificeer

Wat ik werkelijk ben heeft geen rol. En zo zit mijn leven vol paradoxen die met het denken moeilijk of niet te verenigen zijn. Het enige wat ik weet is dat ik van alles wil ervaren door expressie te geven, te expirimenteren, te integreren en te transformeren. Roleplay is daarin een speels onderdeel. 

Sexuele energie is creativiteit en wilskracht.

Wat misschien nog wel het belangrijkste van dit spel is is dat de sexuele energie in beweging wordt gezet. Deze gebruiken we om de liefde te vergroten en om actie in de wereld te genereren. Sex is nog steeds wat taboe en er is te weinig kennis in de maatschappij over hoe je dit kan omzetten in wilskracht en creativiteit. 

De sexuele energie wordt over het algemeen tot het veertigste jaar ongefocust uitgeleefd en niet gebruikt voor zelfrealisatie of manifestatie. Probeer eens je sexuele energie mee te laten doen in je aanwezigheid in de ruimte, denken, relaties en activiteiten. Hiermee bedoel ik voornamelijk het voelen van deze energie in je bekken gebied.

Stel hier je vraag